Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓ. Ρέτσος: 'Ζητούμε συντονισμένο σχέδιο από την ΕΕ για τα ταξίδια'
Τάσεις

Γ. Ρέτσος: 'Ζητούμε συντονισμένο σχέδιο από την ΕΕ για τα ταξίδια'

'Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό αυτήν τη στιγμή αλλά ως χώρα που τηρεί – και ξέρει να τηρεί- τα πρωτόκολλα', είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος.

Σε ερώτηση του TravelDailyNews κατά τη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου, για το αν η ΕΕ θα τηρήσει για το 2021 μια εννιαία πολιτική για τον τουρισμό, με δεδομένο ότι τα κράτη-μέλη εχουν αντιφατικά οικονομικά συμφέροντα στον τουρισμό, απάντησε: “Το ελπίζω, γιατί αν δεν υπάρξει μια ενιαία πολιτική δε θα υπάρξει ανάκαψμη. Θεωρώ ότι θα υπάρξει αυξημένη πίεση και λόγω του ότι οι μεγάλες τουριστικές αγορές της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, αλλά και η Γαλλία θα πιέσουν. Το ταξίδι δεν είναι μόνο τουρισμός, αλλά έχει να κάνει και με πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως οι μετακινήσεις. Και κανείς δεν έχει τη πολυτέλεια στην Ευρώπη να μην προσπαθήσει να επαναφέρει ένα minimum δραστηρότητας. Το πλήγμα δεν είναι αμιγώς τουριστικό, αλλά επεκτείνεται σε όλη την οικονομία”.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε ακόμη ότι ο ρόλος που έπαιξε ο τουρισμός στη διασπορά της νόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ήταν από ελάχιστος έως ανύπαρκτος και αυτό οφείλεται στους στοχευμένους ελέγχους στα αεροδρόμια.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό αυτήν τη στιγμή, αλλά ως χώρα που τηρεί – και ξέρει να τηρεί- τα πρωτόκολλα”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επεσήμανε ότι υπάρχει μια τάση διεθνώς, ανθρώπων κυρίως από Ευρώπη, από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν διαδικτυακά, αυτό να το κάνουν από την Ελλάδα – και αυτό φαίνεται να ισχύσει και μελλοντικά. Αυτό η Marketing Greece στοχεύει να το “κυνηγήσει” μέσω στοχευμένης καμπάνιας. “Συνεχίζουμε μέρα με τη μέρα να προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας”.

Και συνέχισε: “Τελικά αποδείχθηκε ότι η χρονιά ήταν μια χρονιά που δε στοχεύεις καθαρά εμπορικά. Ξεκινάς με την παραδοχή ότι φέτος ξεκινάμε από το 0 και αυτό ήταν ένα σλόγκαν που υιοθέτησε και η κυβέρνηση. Έτσι, μέσα σου ξεκινάς με την παραδοχή ότι μπορεί να μην έρθει και κανείς. Αλλά στο μυαλό του κόσμου πρέπει να συντηρήσεις τι είναι η Ελλάδα και τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα”.

Ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η αγορά κινήθηκε λίγο, είχε σφυγμό. “Αν δε δείξουμε όμως όλοι την ευθύνη που πρέπει να δείξουμε (επειδή στην Ελλάδα έχουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα, ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και δε λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί) και στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρ’ότι είναι άδικο για πολλές επιχειρήσεις το lockdown, από τη στιγμή που κάποιοι δε συμμορφώθηκαν, φτάνουμε στις οριζόντιες απαγορεύσεις που σκοτώνουν την οικονομία”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έδωσε την εξήγησή του γαι τους λόγους που εξαιρέθηκαν τα ξενοδοχεία από το κλείσιμο στο νέο lockdown:
1. Καθώς δεν υπάρχει δραστηριότητα πλέον, γιατί η κυβέρνηση να τα κλείσει και
2. Τα ξενοδοχεία δεν αποδείχθηκε σε καμία συνθήκη μέσα στο καλοκαίρι ότι ήταν εστίες μετάδοσης και οι ιχνηλατήσεις ήταν εξαιρετικές.

Η ανάκαμψη θα φανεί ουσιαστικά το β’ εξάμηνο του 2021
“Στην Ιταλία και την Ισπανία, βασικές ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς τουριστικά. Μάλιστα, το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ιταλία αναμένεται να χρεωκοπήσει”, σημείωσε χαρακτηριστικά. “Αν μιλάμε πάλι για ίδιες απώλειες το 2021, τότε σίγουρα θα έχουμε και εδώ τον ίδιο κίνδυνο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024