Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ΑΕΤΟΖΙ σε αφιέρωμα για τον τουρισμό στην ΕΡΤworld
O Αγροτουρισμός στο προσκήνιο

Η ΑΕΤΟΖΙ σε αφιέρωμα για τον τουρισμό στην ΕΡΤworld

Την 25η Μαρτίου και ώρα 7-9 μ.μ. επέλεξε το ψηφιακό-δορυφορικό κανάλι της τηλεόρασης, για να προβάλει την εκπομπή “Ελληνικό Πανόραμα” με θέμα τον ελληνικό τουρισμό. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής […]

Την 25η Μαρτίου και ώρα 7-9 μ.μ. επέλεξε το ψηφιακό-δορυφορικό κανάλι της τηλεόρασης, για να προβάλει την εκπομπή “Ελληνικό Πανόραμα” με θέμα τον<...> ελληνικό τουρισμό. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής η υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κα Aντζελα Γκερέκου τοποθετείται για το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της δεύτερης “βαριάς” βιομηχανίας της χώρας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται δείγματα επιχειρήσεων Αγροτουρισμού απ`όλη τη χώρα. Από την Β. Ελλάδα επιλέχθηκε η εταιρεία ΑΕΤΟΖΙ και γίνεται παρουσίασή της με αναφορές στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Φλώρινας.

Στην επιλογή αυτή εκφράζεται η αναγνώριση όλων των μικρών επιχειρήσεων της Δ. Μακεδονίας που ζωντανεύουν την ύπαιθρο και δίνουν αξία στην τοπική αρχιτεκτονική της και τον πολιτισμό της.

Μεταφορά τεχνογνωσίας αγροτουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας

Η εταιρεία ΑΕΤΟΖΙ (Αετός Ν. Φλώρινας) και η εταιρεία Οικοπεριηγητής (Κερκίνη Σερρών) επιλέχτηκαν από τον ΕΟΤ ως εκπρόσωποι της Β. Ελλάδος για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις πρακτικές που τις υποστήριξαν σε πρόγραμμα μεταφοράς τεχνογνωσίας του Αγροτουρισμού της Ελλάδας προς τους Ρουμάνους.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι οι άνθρωποι του Αγροτουρισμού με τη δραστηριότητά τους υποστηρίζουν μια στάση ζωής που βασίζεται στην επαφή με τη φύση, τα υγιεινή διατροφή, τα αγνά ντόπια υλικά, σε σχέσεις πιο ανθρώπινες, στη συνεργασία. Οι φιλοξενούμενοί τους συναντούν κατοίκους χαμογελαστούς, αγνούς που πεισματικά γαντζώνονται στον τόπο που γεννήθηκαν και είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν, να ξεναγήσουν και να δουν τον τόπο τους μέσα από τα μάτια του επισκέπτη, πιο όμορφο.

Επίσης, έγινε η αναφορά του υπεύθυνου της εταιρείας ΑΕΤΟΖΙ κ. Aνθιμου Σ. Τόρτοκα σε πρόσφατη μελέτη ευρείας κλίμακας, όπου αποδεικνύεται ότι κάθε 1 ευρώ που εισέρχεται από στον Αγροτουρισμό ωφελεί την τοπική κοινωνία κατά 2,3 ευρώ, ενώ κάθε 1 ευρώ που εισπράττουν επιχειρήσεις μαζικού τουρισμού στην Χαλκιδική ωφελείται κατά 0,8 ευρώ (Συνέδριο Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, Caravel 2009).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024