Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη
Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την “παρέμβαση” του σε παρουσίαση του υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου την Τρίτη 15 Ιουνίου, αναφέρει: “Την Τρίτη 15 Ιούνη πολυμελής […]

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την “παρέμβαση” του σε παρουσίαση του υπουργού<...> κ. Παύλου Γερουλάνου την Τρίτη 15 Ιουνίου, αναφέρει:

“Την Τρίτη 15 Ιούνη πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από ταξικά σωματεία του κλάδου στην Αττική μαζί με τη διοίκηση του συνδικάτου μας, έκαναν παρέμβαση σε παρουσίαση του υπουργού κ. Γερουλάνου για πρόγραμμα δήθεν `συμμετοχικής προσπάθειας για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας`.

Για την κυβέρνηση οι επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό έχουν αιτία τους αγώνες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στα λιμάνια, τις κινητοποιήσεις της τάξης μας ενάντια στη σφαγή που μας ετοίμασαν. Είναι αποκαλυπτικό πλέον ότι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τουρισμό και στα ξενοδοχεία, δούλοι της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών που κυριαρχούν όλο και περισσότερο στον κλάδο, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν το λάδι στη μηχανή παραγωγής κερδών του λεγόμενου `ποιοτικού τουρισμού`.

Αποκλεισμένοι για χρόνια από το δικαίωμα στην αναψυχή και στον τουρισμό, όπως εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές οικογένειες στη χώρα, βλέπουμε καθημερινά να καταργούνται δικαιώματα που κατακτήσαμε τον προηγούμενο αιώνα και που αποτελούσαν για μας ζήτημα επιβίωσης.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό με εποχική δουλειά λίγων μηνών, δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γιατί δε θα πληρούν τις προϋποθέσεις των 300 ενσήμων το χρόνο για 40 έτη.

Χωρίς επίδομα άδειας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα αποτελούμε όχι πλέον φτηνό, αλλά τζάμπα εργατικό δυναμικό για αυτούς που παρασιτικά θησαυρίζουν για δεκαετίες από τη δική μας δουλειά, κι από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οριστικής εξαθλίωσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δε βρήκαν το χρόνο να ακούσουν τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους για οκτώ ολόκληρους μήνες, όσο δηλαδή προετοίμαζαν τα μέτρα-θάνατο, μαζί με ΔΝΤ, ΕΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής στα χέρια τους. Οργανωμένοι στα σωματεία που δεν ξεπούλησαν τα δικαιώματα και τα αιτήματα των αναγκών μας στους εργοδότες, γυρίζουμε την πλάτη μας στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία και αγωνιζόμαστε με το ΠΑΜΕ για την αντεπίθεση που έχει προοπτική την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024