Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίSkal: Βραβεία Οικολογικού Τουρισμού 2003

Skal: Βραβεία Οικολογικού Τουρισμού 2003

Το Skal, ο Παγκόσμιος Οργανισμός που συνενώνει το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, έχει καθιερώσει από το 2002, βραβεία Οικολογικού Τουρισμού τα οποία θα απονεμηθούν και […]

Το Skal, ο Παγκόσμιος Οργανισμός που συνενώνει το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, έχει καθιερώσει από το 2002, βραβεία Οικολογικού Τουρισμού<...> τα οποία θα απονεμηθούν και φέτος.

Το πνεύμα και η αντίληψη των βραβείων του Skal είναι τα ίδια με αυτά του υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων που δια της υπουργού Βάσως Παπανδρέου έχει ανακηρύξει το 2003 ως έτος Οικολογίας και Ανάπτυξης.

Η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη, ζητούμενο της σύγχρονης κοινωνίας, επιτυγχάνεται μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο τουρισμός ως αναπτυξιακός παράγοντας σύμφωνα και με τις παροτρύνσεις του “Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού” μπορεί και επιβάλλεται να προσανατολιστεί στην διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, μέσω της προώθησης του Οικολογικού Τουρισμού, δηλώνει εκπρόσωπος του Skal.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των βραβείων του Skal αναλύεται στο παρακάτω σκεπτικό. Ο οικολογικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον, όχι μόνο ως εναλλακτικός τουρισμός, αλλά επίσης και ως μέσον οικονομικής ανάπτυξης της κοινότητας και της προστασίας περιβάλλοντος. Έχει την δυνατότητα να ενδυναμώσει τις τοπικές οικονομίες μέσω της διαφοροποίησης και της ανανέωσης που προσδίδει στο τουριστικό προϊόν και προστατεύει τις φυσικές πηγές ενέργειας. Τα κλειδιά για να επιτευχθεί αυτός ο διπλός στόχος είναι η επικοινωνία, ο σχεδιασμός και η εκπαίδευση.

Τα βραβεία Οικολογικού τουρισμού του Skal είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα του Διεθνούς Skal, το οποίο άρχισε το 2002 στο Παγκόσμιο Συνέδριο του στο Καιρνς της Αυστραλίας. Προσφέρει βραβεία για να ενθαρρύνει την προώθηση του τουρισμού σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο. Εξυπηρετεί, επίσης, τον σκοπό εξοικείωσης του κόσμου με την σπουδαιότητα της αλληλεπίδρασης του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος με τον τουρισμό, την ευθύνη του ταξιδιώτη και την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής της κοινωνίας στον οικολογικό τουρισμό.

Στο διαγωνισμό για τα βραβεία δικαιούται να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε φορέας, ο οποίος με τις δράσεις του βελτιώνει το τουριστικό προϊόν με την δέσμευση προστασίας και συντήρησης του περιβάλλοντος και συνάμα προσφέρει στην τοπική ή στην εθνική οικονομία μέσα από προγράμματα που αφορούν σε ακτές, ποτάμια, λίμνες, βουνά, θεματικά πάρκα, πόλεις, και έργα για την προστασία αγρίων ζώων, οικοσυστημάτων τοπικών ή εθνικών οργανισμών τουρισμού και άλλα.

Επίσης, στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι εξής κατηγορίες:

  • Επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν σε συναφή προγράμματα
  • Τour Operators, αλυσίδες ξενοδοχείων, αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες εταιρίες
  • Μικρές τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις
  • Προγράμματα κυβερνητικά, τοπικής αυτοδιοίκησης,/li>
  • Εκπαιδευτικά σχετικά προγράμματα
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024