Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
Στην Ακρόπολη την Πέμπτη οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Την Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, έμειναν κλειστοί από τις 8 έως τις 12 […]

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Την Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της<...> χώρας, έμειναν κλειστοί από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου. Χθες συμβασιούχοι του υπουργείου ανέβηκαν πάνω στα Προπύλαια της Ακρόπολης και ύψωσαν πανό με σύνθημα “Όχι στις απολύσεις”, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις επικείμενες απολύσεις. Αίσθηση προκαλούν οι αντιδράσεις των τουριστών που βλέπουν τους συγκεντρωμένους πάνω στον Ιερό Βράχο, ενώ οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες τέτοιου είδους κινητοποιήσεων στη δημόσια εικόνα της χώρας, ο κ. Χασομέρης, τόνισε: “Τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο”.

Σχετικά με τις χθεσινές κινητοποιήσεις, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την πρωτοφανή κίνηση ολιγάριθμων συμβασιούχων να ανέβουν στα Προπύλαια και να αναρτήσουν πανό, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του μνημείου. Επιπλέον, καταλογίζει, σε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση, παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τους συμβολισμούς του μνημείου, αλλά και στις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια. Το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα.

Όσον αφορά στα αιτήματά τους, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα εξής:

1. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξασφάλισε την καταβολή των δεδουλευμένων με ειδική νομοθετική ρύθμιση, σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που είχε περιοριστεί σε εμπαιγμούς και όχι σε λύσεις – γεγονός που οι συμβασιούχοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Η καταβολή των δεδουλευμένων βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ήδη όλα τα απαραίτητα χρήματα βρίσκονται στην περιφέρεια και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ και στην Αθήνα έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή.
2. Για τη ρύθμιση του 24μηνου, είναι γνωστό ότι το θέμα θα ρυθμιστεί κεντρικά από την κυβέρνηση και με ειδική αναφορά σε κάθε κατηγορία ειδικοτήτων στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
3. Όσον αφορά στο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση, υπενθυμίζεται πως αυτό αντιβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από την πρώτη στιγμή, και μετά από σειρά συναντήσεων με εκπρόσωπους των συμβασιούχων, έδωσε τις παραπάνω σαφείς απαντήσεις. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άσκησης πιέσεων που γίνεται μέσα από την εκμετάλλευση των μνημείων μας και την αμαύρωση της εικόνας της χώρας διεθνώς, κρίνεται από την κοινή γνώμη.

Οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, που λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και η καταβολή των δεδουλευμένων 20 έως 22 μηνών. Αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, τα μέλη του Συλλόγου Συμβασιούχων θα συναντηθούν στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Τη διαβεβαίωση πάντως ότι έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι συμβασιούχοι του υπουργείου έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των συμβασιούχων, κ. Νίκος Χασομέρης, δήλωσε: “Ο υπουργός μάς κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ακόμα τα εντάλματα προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές”.

Για το αίτημα της μονιμοποίησης, ο υπουργός είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη. “Αυτά ήταν καθαρά από την πρώτη στιγμή. Το θέμα αυτό αφορά το λιγότερο πάνω από 1.500 ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κατεβαίνουν και κλείνουν την Ακρόπολη είναι 50. Οι άλλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024