Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέλος στην ταλαιπωρία στο λιμάνι ζητά η ΕΣΕΕ
Ο αριθμός εισιτηρίων το α΄ τετράμηνο του 2010 στο λιμάνι μειώθηκε κατά 8%

Τέλος στην ταλαιπωρία στο λιμάνι ζητά η ΕΣΕΕ

Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία όλων μας με τις αυθαίρετες “απαγορεύσεις απόπλου” από το λιμάνι του Πειραιά ζητά η ΕΣΕΕ από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Η Εθνική Συνομοσπονδία […]

Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία όλων μας με τις αυθαίρετες “απαγορεύσεις απόπλου” από το λιμάνι του Πειραιά ζητά η ΕΣΕΕ από το<...> Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά που έχουν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των πλοίων της ακτοπλοΐας, απέστειλε επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, με την οποία εκφράζει την ανησυχία και την
απογοήτευση του εμπορικού κόσμου για τις συνεχείς καταλήψεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τα ναυτεργατικά σωματεία.

Στη επιστολή τονίζει η ΕΣΕΕ ότι με τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις εμποδίζεται η πρόσβαση ξένων και ελλήνων επιβατών στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών μας και όχι μόνο. Εν μέσω αυτής της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί τροχοπέδη τόσο για την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και για την επιβίωση των επιχειρήσεων κυρίως της νησιώτικης Ελλάδας, οι οποίες αναμένουν στο επόμενο τρίμηνο να αντισταθμίσουν τις απώλειες όλου του χρόνου.

Με δεδομένο ότι ο κύκλος εργασιών της ακτοπλοΐας τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 15,6% και ο αριθμός εισιτηρίων το πρώτο τετράμηνο του 2010 κατά 8%, η ΕΣΕΕ καλεί την κα Κατσέλη να προβεί στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης, στη διευθέτηση αυτής της κατάστασης. Ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μερών, θα είναι καταλυτικός ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που θέτουν σε οικονομική και κοινωνική ομηρία τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας και συνολικά το τουριστικό μας προϊόν, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024