Τελευταία νέα
ΑρχικήΣΕΤΕ: Όχι στο τέλος διαφήμισης υπέρ Δήμων από τις τουριστικές επιχειρήσεις

ΣΕΤΕ: Όχι στο τέλος διαφήμισης υπέρ Δήμων από τις τουριστικές επιχειρήσεις

Ο ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επιστολή που έστειλε προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Δρυ, ζητά την απαλλαγή των τουριστικών επιχειρήσεων από την καταβολή του τέλους 6% υπέρ […]

Ο ΣΕΤΕ<.>, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επιστολή που έστειλε προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Δρυ, ζητά την απαλλαγή των τουριστικών επιχειρήσεων από την καταβολή του τέλους 6% υπέρ των Δήμων για κάθε διαφήμιση που γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή.
Ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι "Πιστεύουμε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να απαλλαγούν παντελώς από την καταβολή αυτού του τέλους διότι τα έξοδα που οι τουριστικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζουν ως δαπάνες διαφήμισης είναι τα διάφορα έξοδα όπως φίλμ, slides, για έντυπα όπως τα προσπέκτους τους που προορίζονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία και έχουν αποδέκτες πιθανούς πελάτες του εξωτερικού, τα έξοδα για καταχωρίσεις στις μπροσούρες των tour operators, και τέλος τα έξοδα συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού".
Η βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και είναι άδικο να καλείται να πληρώνει τέλη, και μάλιστα στον Δήμο που είναι η έδρα της Επιχείρησης και όχι στον Δήμο που δραστηριοποιούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις για το σύνολο της διαφημιστικής της δραστηριότητας, όταν ελάχιστη από αυτή στοχεύει στο εσωτερικό της χώρας, συνεχίζει η επιστολή του ΣΕΤΕ.
Κλείνοντας, η επιστολή παροτρύνει στον κ. Δρυ να εξετάσει την κατάθεση τροπολογίας η οποία θα απαλλάξει τις τουριστικές επιχειρήσεις από την υποχρεωτική καταβολή αυτού του τέλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024