Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕντοπίστηκαν σοροί και συντρίμμια από το μοιραίο Airbus της Air France
Περισυλλέγονται πτώματα

Εντοπίστηκαν σοροί και συντρίμμια από το μοιραίο Airbus της Air France

Σωστικά συνεργεία της Βραζιλίας εντόπισαν το Σάββατο τα πρώτα πτώματα επιβαινόντων στο αεροσκάφος της Air France, το οποίο πριν από λίγες μέρες κατέπεσε και συνετρίβη στον Ατλαντικό και οι επικεφαλής των ερευνών ανακοίνωσαν ότι ελαττωματικοί αισθητήρες ταχύτητας είχαν αναφερθεί και σε άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου…

Σωστικά συνεργεία της Βραζιλίας εντόπισαν το Σάββατο τα πρώτα πτώματα επιβαινόντων στο αεροσκάφος της Air France, το οποίο πριν από λίγες μέρες κατέπεσε<...> και συνετρίβη στον Ατλαντικό και οι επικεφαλής των ερευνών ανακοίνωσαν ότι ελαττωματικοί αισθητήρες ταχύτητας είχαν αναφερθεί και σε άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.

Σκάφη του πολεμικού ναυτικού εντόπισαν καταρχάς τα πτώματα δύο ανδρών, μάσκες οξυγόνου, καθώς επίσης και συντρίμμια του αεροσκάφους- ανάμεσά τους και ένα μπλε κάθισμα με το σειριακό αριθμό 237011038331-0 της πτήσης 447 της Air France- ένα σακίδιο που περιείχε ένα δελτίο εμβολιασμού και έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα που περιείχε εισιτήριο της Air France, ανακοίνωσαν οι διασώστες. Ο ένας επιβάτης, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε, ήταν ακόμη δεμένος στο κάθισμά του, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFM TV. Τα πτώματα και τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνχα της Βραζιλίας.

Συνολικά 17 πτώματα των θυμάτων της μοιραίας πτήσης της Air France έχουν περισυλλεγεί από τον Ατλαντικό τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας. Εννιά πτώματα έχουν περισυλλεγεί από τη βραζιλιάνικη φρεγάτα Constitucao και οκτώ από τη γαλλική φρεγάτα Ventse. Ανάμεσα στα έντεκα πτώματα που βρέθηκαν την Κυριακή, τα τέσσερα ανήκουν σε γυναίκες και τα τέσσερα σε άντρες. Τα περισσότερα πτώματα, αλλά και συντρίμμια εντοπίστηκαν σε περιοχή που βρίσκεται 1.150 χλμ. από την πόλη Ρεσίφε, στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας και πλοία του πολεμικού ναυτικού αναζητούν ίχνη της μοιραίας πτήσης στον Ατλαντικό, βορειοανατολικά των ακτών της Βραζιλίας, από τη στιγμή που χάθηκε από τα ραντάρ το Airbus A330-200, την περασμένη Δευτέρα, με 228 επιβαίνοντες.

Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος έχουν επικεντρωθεί στην πιθανότητα να μη λειτουργούσαν σωστά οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, κάνοντας έτσι τους πιλότους να προγραμματίζουν λάθος ταχύτητα πτήσης την ώρα, που το αεροσκάφος πετούσε εν μέσω καταιγίδας. Γάλλοι εμπειρογνώμονες ανακοίνωσαν ότι η Airbus είχε εντοπίσει προβληματικούς αισθητήρες ταχύτητας στα αεροσκάφη της τύπου A330 πριν από το δυστύχημα και είχε προτείνει στους πελάτες της την αντικατάστασή τους. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας (BEA) είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα αν τα προβλήματα με τους αισθητήρες ταχύτητας ευθύνονται για το δυστύχημα.

Η Air France ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αντικατάσταση των αισθητήρων στα αεροσκάφη της εξαιτίας των φόβων για την ασφάλειά τους πέντε εβδομάδες πριν από το δυστύχημα της πτήσης 447, αλλά μόνο όταν απέτυχε η συμφωνία για την επιδιόρθωσή τους με την Airbus. Η Airbus επιβεβαίωσε ότι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε στις περίπου 50 αεροπορικές εταιρείες-πελάτες της να μελετήσουν το ενδεχόμενο αντικατάστασης των αισθητήρων ταχύτητας, αλλά, όπως διευκρίνισε, αυτό ήταν ένα προαιρετικό μέτρο για τη βελτίωση της απόδοσης που δε σχετιζόταν με την ασφάλεια. Η ημερομηνία του υπομνήματος δεν έγινε άμεσα γνωστή και εκπρόσωπος της Air France δήλωσε ότι δε γνωρίζει αν οι αισθητήρες στο αεροσκάφος που κατέπεσε και συνετρίβη είχαν αντικατασταθεί.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε στείλει 24 αυτοματοποιημένα σήματα από τις 02:10 ως τις 02:14, που έκαναν λόγο για μία σειρά προβλημάτων στο σύστημα προτού χαθεί από τα ραντάρ. Μεταξύ αυτών και ένα το οποίο ανέφερε αντιφατικές ενδείξεις ταχύτητας από τους αισθητήρες του A330. Τα σήματα έδειξαν επίσης ότι ο αυτόματος πιλότος ήταν απενεργοποιημένος, παρότι είναι αδύνατο να πει κανείς αν είχε απενεργοποιηθεί από μόνος του, όπως είναι προγραμματισμένος να κάνει, όταν λαμβάνει ενδείξεις που υποδηλώνουν κίνδυνο, ή αν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε αποφασίσει να τον απενεργοποιήσει.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος πέρασε μέσα από μία περιοχή με καταιγίδες, αλλά ότι ο καιρός δε φαινόταν να συνιστά ιδιαίτερη απειλή. Οι ερευνητές δεν αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους καταγραφείς πτήσης του αεροσκάφους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024