Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυγχώνευση της British Airways με την Iberia
Η νέα συμμετοχική εταιρεία θα ονομάζεται International Airlines Group

Συγχώνευση της British Airways με την Iberia

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν χθες η British Airways και η ισπανική Iberia, μια κίνηση που θα δημιουργήσει μια κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Οι δύο αερομεταφορείς είχαν […]

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν χθες η British Airways και η ισπανική Iberia, μια<...> κίνηση που θα δημιουργήσει μια κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. Οι δύο αερομεταφορείς είχαν υπογράψει την αρχική συμφωνία τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το AFP, σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών αναφέρεται ότι ο νέος όμιλος θα εκτελεί δρομολόγια προς 200 προορισμούς, θα μεταφέρει περί τα 58 εκατ. επιβάτες ετησίως, ενώ θα προκύψουν οικονομικά οφέλη από την ετήσια εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ, στόχος που θα επιτευχθεί εντός 5 ετών.

Η συγχώνευση θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ, αλλά και από τους μετόχους των δύο εταιρειών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτή να τοποθετείται στα τέλη του 2010. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης λόγω της βελτιστοποίησης των δύο συγκοινωνιακών κόμβων Λονδίνου και Μαδρίτης, λένε οι επικεφαλής των δύο εταιρειών. Η νέα συμμετοχική εταιρεία θα έχει την ονομασία International Consolidated Airlines Group SA ή International Airlines Group και θα είναι εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και της Μαδρίτης.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο συμφωνίας, οι εταιρείες θα συνεχίσουν αυτόνομα τις δραστηριότητές τους υπό το υπάρχον σήμα τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024