Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπλήρωτα τα διευθυντικά στελέχη της ιαπωνικής JAL
Αποχή από το μισθό Δεκεμβρίου για να ορθοποδήσει η εταιρεία

Απλήρωτα τα διευθυντικά στελέχη της ιαπωνικής JAL

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία JAL ανακοίνωσε ότι 71 από τα πλέον υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη της δε θα εισπράξουν τους μισθούς τους του Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση […]

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία JAL ανακοίνωσε ότι 71 από τα πλέον υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη της δε θα εισπράξουν<...> τους μισθούς τους του Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το μέτρο αυτό θα ισχύσει και για τον γενικό διευθυντή της, κ. Haruka Nishimatsu και για άλλους 70 διευθυντές της JAL, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Επίσης, ο όμιλος σχεδιάζει να μην καταβάλλει τις παραδοσιακές χειμερινές αμοιβές αποδοτικότητας σε 17.000 υπαλλήλους. “Πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να μειώσουμε τα έξοδα, διότι έχουμε κάνει αίτηση για κρατική επιχορήγηση”, τόνισε η ίδια πηγή.

Η JAL, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ασιατικό αερομεταφορέα καταρρέει εξαιτίας των απωλειών και ενός γιγαντιαίου χρέους. Επί του παρόντος επεξεργάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης υπό την αιγίδα του ιαπωνικού δημοσίου, με βάση το οποίο υποχρεούται σε απολύσεις υπαλλήλων και κατάργηση μη αποδοτικών δρομολογίων.

Οι Iάπωνες διευθυντές έχουν στην πλειοψηφία τους δεχθεί να μειωθούν οι μισθοί τους, ή να κάνουν άλλες προσωπικές θυσίες, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Με αυτόν τον τρόπο έχουν διασωθεί από τις δριμείες επικρίσεις που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί συνάδελφοί τους για τις υπερβολικές τους αμοιβές εν μέσω κρίσεως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024