Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των πιλότων της ΟΑ

Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των πιλότων της ΟΑ

Εκατό σαράντα πιλότοι θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα από την Ολυμπιακή Αεροπορία και οι αποζημιώσεις τους θα φθάσουν τις 200.000 ευρώ σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών…

Εκατό σαράντα πιλότοι θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα από την Ολυμπιακή Αεροπορία και οι αποζημιώσεις τους θα φθάσουν<...> τις 200.000 ευρώ σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και τον ισχύοντα νόμο 2112. Από τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το δημόσιο επαναεισπράττει άμεσα το 40% ως φορολογία.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ιπτάμενων χειριστών που αποχωρούν είναι τα 55 έτη, πολλοί δε από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Όπως είναι γνωστό, οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας συμφώνησαν, ύστερα από τετράμηνες διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τη συμμετοχή τους στην υπό ίδρυση Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, από την οποία εκλείπει πλέον ένα μεγάλο στοιχείο κόστους, καθώς αποχωρούν υψηλόμισθοι ιπτάμενοι χειριστές. Μετά την εξέλιξη αυτή η αναλογία της μισθολογικής κλίμακας υψηλόμισθων και χαμηλόμισθων ιπτάμενων χειριστών είναι δυόμισι προς ένα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024