Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΛεπτομερής έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων για την Ολυμπιακή

Λεπτομερής έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων για την Ολυμπιακή

Η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα συνέλθει στις 6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα κάνει λεπτομερή έλεγχο σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις που ίσως έλαβε η Ολυμπιακή Αεροπορία κατά παράβαση […]

Η ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα συνέλθει στις 6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα κάνει λεπτομερή έλεγχο σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις<...> που ίσως έλαβε η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού νόμου.

Στην περίπτωση που βρεθεί ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει λάβει τα τελευταία χρόνια κρατική ενίσχυση, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, θα δρομολογηθεί διαδικασία ελέγχου με στόχο την κατάργηση ή την τροποποίηση της όποιας ενίσχυσης.

Η συζήτηση για την Ολυμπιακή επρόκειτο να γίνει κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας συνεδρίασης της Επιτροπής, όμως η αρμόδια για τα ζητήματα Μεταφορών, Επίτροπος Λογιόλα ντε Παλάθιο, θεώρησε σκόπιμο να προτείνει την αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να ενημερωθούν οι υπηρεσίες της για τους όρους και τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε πρόσφατα από την Εμπορική Τράπεζα δάνειο 17,6 εκατ. ευρώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη επιτραπεί από την Επιτροπή (το 1994 και το 1998) η καταβολή κρατικών ενισχύσεων υπό τη μορφή εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο δανείων, υπό τον όρο της εξυγίανσης της εταιρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024