Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜείωση των αεροπορικών εταιριών και συγχωνεύσεις προβλέπει η KLM που αναζητά σύμμαχο

Μείωση των αεροπορικών εταιριών και συγχωνεύσεις προβλέπει η KLM που αναζητά σύμμαχο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επαναδιαπραγμάτευση με την Alitalia, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της KLM, κ. Leo Van Wijk σε συνέντευξη που παραχώρησε […]

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επαναδιαπραγμάτευση με την Alitalia, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας<...>, άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της KLM<.>, κ. Leo Van Wijk σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, δηλώνοντας ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά".

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί ξανά το ενδιαφέρον, σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταξύ των δύο κρατών, για την επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ KLM και Alitalia με σκοπό τη δημιουργία συμμαχίας, αφού ο ιταλικός αερομεταφορέας δείχνει να είναι περισσότερο έτοιμος για μια τέτοια κίνηση.

Η πρόθεση της KLM, τέταρτης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρίας στην Ευρώπη, για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας πηγάζει από την πεποίθηση του διευθύνοντος συμβούλου της σύμφωνα με δηλώσεις του ότι ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών θα υποστεί σημαντικές πιέσεις στα προσεχή χρόνια με αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό του αριθμού τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της KLM εκτιμά ότι διεθνώς θα μείνουν μέχρι 5 αεροπορικές εταιρίες ή σχήματα και οι 20 αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να επιβιώσουν θα πρέπει να συγχωνευτούν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024