Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτήση της Etihad με φορτίο ανθρωπιστικής αρωγής προς την Αϊτή
Το αεροσκάφος MD11 θα αξιοποιήσει 88 τόν. χωρητικότητας

Πτήση της Etihad με φορτίο ανθρωπιστικής αρωγής προς την Αϊτή

Η υπηρεσία Crystal Cargo της Etihad πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδική charter πτήση προς την Αϊτή σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, μεταφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες από την οργάνωση Ερυθρά […]

Η υπηρεσία Crystal Cargo της Etihad πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδική charter πτήση προς την Αϊτή σήμερα Τετάρτη 20<...> Ιανουαρίου, μεταφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες από την οργάνωση Ερυθρά Ημισέληνος και από το Klalifa Welfare Foundation, προς τη σεισμόπληκτη χώρα. Το αεροσκάφος MD11, το οποίο πρόκειται να αξιοποιήσει και τους 88 τόνους χωρητικότητάς του, θα πετάξει αρχικά προς την Καζαμπλάνκα και από εκεί προς το Σάντο Ντομίνγκο στην Δομινικανή Δημοκρατία. Το φορτίο θα εκφορτωθεί εκεί και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη γειτονική Αϊτή.

Η πτήση charter αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας “Care By Air”, που ιδρύθηκε από την Maximus Air Cargo, την Etihad Airways και την Abu Dhabi Airport Services, με σκοπό να προσφέρουν χώρο για αποστολές ανθρωπιστικών φορτίων σε τιμές κόστους προς περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές ανά τον κόσμο.

Ο James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Η Etihad είναι υπερήφανη που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την Ερυθρά Ημισέληνο και τον οργανισμό Khalifa Welfare Foundation, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους της Αϊτής να ανακάμψουν από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού της προηγούμενης εβδομάδας. Παρά την απόσταση μεταξύ του Aμπου Ντάμπι και της Αϊτής, όλοι στην υπηρεσία Etihad Crystal Cargo έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι αυτή η πτήση αρωγής με φάρμακα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”.

Ο Ahmed Humaid Al Mazrouei, Πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε: “Αποστολή μας είναι να κινητοποιούμε ανθρωπιστικές δυνάμεις για να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε ανάγκη και η κατάσταση στην Αϊτή πιθανότατα είναι η χειρότερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή και επιβάλλεται να στείλουμε βοήθεια εκεί επειγόντως. Σε αυτές τις απεγνωσμένες στιγμές, είμαι χαρούμενος που οι συνεργάτες της πρωτοβουλίας “Care By Air” μπόρεσαν να δουλέψουν μαζί για να μεταφέρουν αυτή την τόσο πολύτιμη βοήθεια στους κατοίκους της Αϊτής”.

Ο Fathi Hilal Buhazza, Πρόεδρος και CEO της Maximus Air Cargo, δήλωσε: “Η Maximus Air Cargo είναι απόλυτα δεσμευμένη στην πρωτοβουλία “Care By Air” και στο να βοηθά ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε μαζί με τους συνεταίρους μας ώστε να βοηθήσουμε την Ερυθρά Ημισέληνο και τον οργανισμό Khalifa Foundation με τις αποστολές τους προς την Αϊτή”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024