Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτόχος της Turkish Airlines είναι να καθιερωθεί η Αθήνα ως 'city break' προορισμός
Αεροπορικές εταιρείες

Στόχος της Turkish Airlines είναι να καθιερωθεί η Αθήνα ως 'city break' προορισμός

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Σγουρού με τη γενική διευθύντρια της Turkish Airlines στην Αθήνα, κα Γκιουλάι Οζτούρκ, συμφωνήθηκε ένας αρχικός προγραμματισμός για τη συνεργασία των δύο πλευρών που σε πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει την κωδικοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, πραγματοποίησε η γενική διευθύντρια της Turkish Airlines στην Αθήνα, κα Γκιουλάι Οζτούρκ. Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας, εντάσσεται στον κύκλο ενημέρωσης των θεσμικών φορέων που πραγματοποιεί η εταιρία αναφορικά με πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η κα Οζτούρκ ενημέρωσε τον κ. Σγουρό για τη σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει η Turkish Airlines τα τελευταία χρόνια έχοντας ανακηρυχθεί και ως “Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης” για 2011 και το 2012 από την Skytrax. Ειδικότερα, επισήμανε το γεγονός ότι η εταιρεία πετά σε πάνω από 215 προορισμούς διαθέτοντας πλέον το 5ο μεγαλύτερο δίκτυο πτήσεων στον κόσμο, ενώ πετά συνολικά σε πάνω από 95 χώρες, τις περισσότερες από κάθε άλλα αεροπορική εταιρία. Όπως ανέφερε, η κα Οζτούρκ “η Turkish Airlines μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ των παραπάνω προορισμών και της πόλης της Αθήνας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης”.

Παράλληλα, η κα Οζτούρκ παρουσίασε στον κ. Σγουρό το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της Turkish Airlines στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των πτήσεων της εταιρίας στην Ελλάδα. Σημαντική μνεία έκανε και στις προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα μέσω των ταξιδιών φιλοξενίας (Fam Trips) τουριστικών πρακτόρων και ΜΜΕ από χώρες με πολύ ενεργό τουριστικά πληθυσμό, όπως η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Κορέα, η Ιαπωνία, η Ινδία ο Καναδάς, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία κ.ά. Στόχος, όπως τόνισε η κα Οζτούρκ, είναι να καθιερωθεί η Αθήνα ως ένας “city break” προορισμός. Για το λόγο αυτό, η κα Οζτούρκ ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας στις ενέργειες που πραγματοποιεί, ώστε να προσελκύσει τουρίστες στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, η κα Οζτούρκ ανέφερε στον κ. Περιφερειάρχη ότι η Turkish Airlines θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία της Περιφέρειας που έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινές δράσεις ειδικότερα στο ζήτημα της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα τουρισμού. Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι η περιφέρεια θα στηρίξει ενεργά και με όλες τις δυνάμεις του κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην Αττική. Όπως τόνισε “απαιτείται ο σχεδιασμός ενός συγκεκριμένου πλαισίου μέσα στο οποίο θα ενταχθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες”. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ένας αρχικός προγραμματισμός για τη συνεργασία των δύο πλευρών που σε πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει την κωδικοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024