Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟ περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τα ναυάγια της Κέας

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τα ναυάγια της Κέας

Στην Κέα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “100 Years Kea’s Shipwrecks 1916-2016”, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη βύθιση δύο […]

Στην Κέα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “100 Years Kea’s Shipwrecks 1916-2016”, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας, η οποία προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον, με εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ να καταγράφουν τις εκδηλώσεις που αφορούν δύο από τα σπουδαιότερα ναυάγια στον κόσμο. Στόχος των εκδηλώσεων και του συνεδρίου που ξεκίνησαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, είναι η ανάδειξη της σημασίας των ιστορικών γεγονότων του 1916 και ταυτόχρονα η ανάδειξη της Κέας ως προορισμού μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, στο πλαίσιο των συμβολικών Θαλάσσιων Εκδηλώσεων, αποδόθηκε φόρος τιμής σε όσους χάθηκαν στα δύο ναυάγια. Ο κ. Χατζημάρκος έριξε δάφνινο στεφάνι στο σημείο των δύο ναυαγίων, έξω από τον Κόλπο του Αγ. Νικολάου, στο κανάλι της Κέας. Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου, ανέδειξε τη μοναδικότητα και τον πλούτο των νησιών μας, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν, σημειώνοντας εμφατικά ότι “πρέπει, επιτέλους, να σπάσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τα νησιά μας, ενώ έστειλε μήνυμα προς το ελληνικό κράτος να προχωρήσει στην υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών, από τις οποίες θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα”.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024