Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΤο πρώτο φεστιβάλ craft μπίρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Το πρώτο φεστιβάλ craft μπίρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Ένα φεστιβάλ μπίρας διαφορετικό από τα άλλα διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία. Η “craft” μπίρα -όπως έχει εδραιωθεί να […]

Ένα φεστιβάλ μπίρας διαφορετικό από τα άλλα διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία. Η “craft” μπίρα -όπως έχει εδραιωθεί να αποκαλείται διεθνώς αυτού του τύπου η μπίρα-, είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων που αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, όπου ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 μικροζυθοποιίες. Στο 1ο Athens Craft Beer Festival συμμετείχαν 24 ελληνικές και 9 ξένες μικροζυθοποιίες, που παρουσίασαν 170 διαφορετικές μπίρες, σε ένα ζυθόφιλο κοινό 9.000 ατόμων. Η γευστική δοκιμή της μπίρας πλαισιώθηκε από ζωντανή ροκ, κάντρι και μπλουζ μουσική, καθώς και από φαγητό που ετοίμαζαν γνωστοί σεφ. Τα περισσότερα γευστικά στυλ που δεσπόζουν στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν παρόντα, όπως οι ΙPA (India Pale Ale), οι μαύρες Stout και Porter, oι ανερχόμενες Sour (συχνά αρωματισμένες με φρούτα), οι χαμηλόβαθμες Session και Saison και οι κλασικές Pils. Εντυπωσιακές είναι οι πολλές εκφάνσεις της κατηγορίας IPA, όπως η New England IPA (η φινετσάτη εκδοχή της κλασικής West Coast ΙPA από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ) και οι πολύ πικρές και αλκοολούχες Double IPA. Οι ζυθοποιοί του Φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι, από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία, παρουσίασαν αυτοπροσώπως τις μπίρες τους (105 ελληνικές και 65 ξένες), κάποιες από τις οποίες ήταν φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024