Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλυμπιάδα της Β. Ελλάδας η EXPO

Ολυμπιάδα της Β. Ελλάδας η EXPO

Η Ολυμπιάδα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, η EXPO του 2008 τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού για […]

Η Ολυμπιάδα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, η EXPO του 2008 τόνισε<...> στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2003 ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Χ. Πασχαλίδης.
Η EXPO, σημείωσε ο υπουργός, που συγκεντρώνει ποσοστά θετικής αποδοχής της τάξης του 90%, είναι ένα πολυεπίπεδο παγκόσμιο γεγονός που αφορά δεκαεπτά εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να δουν τη χώρα μας και τη Θεσσαλονίκη να εγγράφεται στην παγκόσμια ατζέντα παρουσιάζοντας το θέμα “ανθρώπινα δίκτυα”.
«Με βάση τη μελέτη της σκοπιμότητας που έχει γίνει» υπογράμμισε ο κ. Πασχαλίδης, «μπορούμε να αυξήσουμε τις θέσεις απασχόλησης κατά τριάντα χιλιάδες το 2008, να αυξήσουμε το τοπικό προϊόν κατά 10%, να προσελκύσουμε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες στο τρίμηνο της λειτουργίας της ΕΧΡΟ το καλοκαίρι του 2008.
Μπορούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ένα τόπο σταθερού τουριστικού προορισμού, να αναπτύξουμε τις υποδομές της πόλης, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, να αναπλάσουμε περιοχές που σήμερα είναι υποβαθμισμένες -ιδιαίτερα οι δυτικές-, να πετύχουμε δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη και ανατολικά και κεντρικά και δυτικά»
.
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης είπε ακόμα ότι πιστεύει πως στις αρχές του 2008 η πόλη μπορεί να είναι λειτουργική στο σύνολό της, η Εγνατία με τις καθέτους της να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, να υπάρχουν δρόμοι που θα μειώνουν την χρονοαπόσταση της Θεσσαλονίκης από τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, διεθνές αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, πιο λειτουργικό λιμάνι, σιδηρόδρομος με χρόνους διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη κάτω από τέσσερις ώρες και μια πιο ανθρώπινη κυκλοφορία μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης
Τέλος σχετικά με την EXPO ο κ. Πασχαλίδης τόνισε «θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο την οικονομία, δεν αφορά μόνο τους δείκτες. Αφορά ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων, αφορά σημαντικές πρωτοβουλίες, αφορά τελικά την αίσθηση του πολίτη ότι συμμετέχει ισόρροπα στην ανάπτυξη της χώρας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024