Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 31/07 – 06/08 2023
Πολιτισμός

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 31/07 – 06/08 2023

Η ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου «In memoriam», σε σύλληψη, σχεδιασμό και υλοποίηση Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú), στους Ανεμόμυλους στη Χώρα Αμοργού (photo by Panu).

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr.

Από τους Δελφούς μέχρι τους Ανεμόμυλους στην Αμοργό και από τη Βεργίνα μέχρι το Κάστρο Ζακύνθου, η πέμπτη εβδομάδα του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» φέρνει εννέα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους, χορό και μουσικό θέατρο σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία από τις 31 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου 2023.

Η σπονδυλωτή, διαδραστική και συμμετοχική site-specific περφόρμανς «Οι χρησμοί του νερού», σε σκηνοθεσία και χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη, παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο μπερντές της Γης» με την Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ της Νέας Ιωνίας Βόλου στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Η σπονδυλωτή, διαδραστική και συμμετοχική site-specific περφόρμανς «Οι χρησμοί του νερού», σε σκηνοθεσία και χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (φωτό: Αρείων Στεφανίδης).

Η θεατρική παράσταση «ΖΩΟΛΟΓΙΟ/BESTIARIO», σε σκηνοθεσία και δραματουργία Ευθύμη Θέου, έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο Γουρνιών στο Λασίθι στις 1 και 2 Αυγούστου, και ακολουθεί η παράσταση για παιδιά και εφήβους Εμένα με νοιάζει, σε σκηνοθεσία Πάρη Μαντόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας στη Ροδόπη στις 2 και 3 Αυγούστου.

Η θεατρική παράσταση «Ένα ταξίδι με τον Στράβωνα», σε σκηνοθεσία Νικολέτας Φιλόσογλου, παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο Αιγών στην Ημαθία και η μουσική παράσταση «BEartH» σε σύλληψη, δραματουργία και σύνθεση Διαμαντίνας Βραχλιώτη στο Κάστρο Ζακύνθου στις 4 και 5 Αυγούστου.

Δύο παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, το «Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο», από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο, παρουσιάζεται στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και το «Μικροί ήρωες σε κρίση» από την ομάδα MeWe στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στις 5 και 6 Αυγούστου. Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες η ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου «In memoriam», σε σύλληψη, σχεδιασμό και υλοποίηση Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú) παρουσιάζεται στους Ανεμόμυλους στη Χώρα Αμοργού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024