Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣτόχος του Skal η ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού

Στόχος του Skal η ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού

Από τις 24 έως και τις 29 Οκτωβρίου 2004, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 65° Παγκόσμιο Συνέδριο του Skal , στο Durban της Νοτίου Αφρικής. Παρόντα μέλη ήταν από την […]

Από τις 24 έως και τις 29 Οκτωβρίου 2004, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 65° Παγκόσμιο Συνέδριο του Skal , στο<...> Durban της Νοτίου Αφρικής. Παρόντα μέλη ήταν από την Αθήνα και τη Ρόδο, ενώ παρευρέθηκε και η δήμαρχος Σερίφου κ. Αγγελική Συνοδινού, στο νησί της οποίας πολύ σύντομα θα ιδρυθεί τμήμα του Skal.

Την έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτησε ο υπουργός Τεχνών, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ναβέντ Σίνγκ και την παρακολούθησε επίσης ο Αντιδήμαρχος του Ντέρμπαν κ. Λόγγυ Ναϊντού. Επίσης, κατά την Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των τμημάτων του Skal, εξελέγη νέος Πρόεδρος ο κ. Ματάνυα Χεχτ (Matanyah Hecht) από το Ισραήλ. Στον εναρκτήριο λόγο του και αφού ευχαρίστησε τα μέλη που τον εξέλεξαν, έθεσε σαν θέμα για την χρονιά της προεδρίας του “Τουρισμός μέσω Φιλίας και Ειρήνης”, που ήταν εξάλλου και το θέμα του προηγούμενου Προέδρου του Διεθνούς Skal.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δυνατότητα, που δίνει το εκτεταμένο σε 87 χώρες δίκτυο του Skal να αναπτυχθούν επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και ο προσανατολισμός του Skal στον ποιοτικό τουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές του και γενικότερα στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη μέσα από διεθνείς κανόνες, όπως ο “Παγκόσμιος Κώδικας Δεοντολογίας στον Τουρισμό”.

Η Director της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Οικολογικού Τουρισμού κ. Λίτσα Παπαθανάση παρουσίασε τον 3° Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οικολογικού Τουρισμού. Φέτος οι συμμετοχές ήταν 46 από 21 χώρες και οι νικητές ένας από κάθε κατηγορία, ήταν από την Νότια Αφρική, την Ινδία, την Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία.

Τα βραβεία, τα οποία αθλοθέτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ροδίων, απένειμε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Skal κ. Καρλ Τουίγκς. Κύριος χορηγός του Διαγωνισμού για το 2004 ήταν ο tour operator T.U.I.

Στην κ. Λίτσα Παπαθανάση πρώτη στην τάξη Director, ανατέθηκε από το νέο Πρόεδρο το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης του Διεθνούς Skal.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος Ελλάδας, πρώην Πρόεδρος της Μεσογειακής Επιτροπής και του Skal Ρόδου κ. Σπύρος Κατέχης εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, Επίτιμο Μέλος του Διεθνούς Skal (Membre d/Honneur), μία άκρως διεθνής τιμητική διάκριση.

Η Ρόδος συνεχίζοντας την δυναμική της παρουσία στα συνέδρια του Skal, μοίρασε σε όλους τους συνέδρους ημερολόγια του Skal Ρόδου για το 2005 που διαφημίζουν την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Την έκδοση αυτή χρηματοδότησε ο ΔΟΤ (Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχίας Δωδεκανήσου). Εξ` άλλου στα μέλη της Executive Committee προσφέρθηκε το δίγλωσσο (Ελληνικά-Αγγλικά) βιβλίο “Aθλα εκ Ρόδου” με την ιστορία των αρχαίων αγώνων στη Ρόδο και των Ολυμπιονικών της και με αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες των αρχαίων και σύγχρονων χρόνων. Χορηγός έκδοσης ήταν το ίδρυμα Υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου.

Στις 27 Οκτωβρίου 2004 και στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το Τουριστικό Φόρουμ 2004 με θέμα “Skal, ποιότητα στον Τουρισμό”. Δύο ήταν οι κύριοι ομιλητές. Ο κ. Nolan Burris, Αντιπρόεδρος στον τομέα τεχνολογικής ενημέρωσης της Uniglobe Travel International στο Βανκούβερ του Καναδά, γνωστός ομιλητής διεθνώς και σύμβουλος επιχειρήσεων, εξειδικευμένος στην τεχνολογία και στις προοδευτικές επιχειρησιακές μεθόδους, εστίασε την ομιλία του στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας επιχείρησης, που οφείλεται στον συνδυασμό της σύγχρονης τεχνολογίας και κυρίως της δυναμικής ανθρώπινης παρουσίας και παρέμβασης.

Και η δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κ. Lyn Gamboa, Πρόεδρος της (IFWTO) Διεθνούς Συνομοσπονδίας “Γυναίκες στους Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς” ανέλυσε το θέμα της Προστασίας των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση στον Τουρισμό, θέμα που θεωρείται το μελανό σημείο στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό να συστρατευθούν στην εκστρατεία που ξεκίνησε από τον WTO Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το ECPAT.

To Διεθνές Skal συμμετέχει ενεργά και είναι ήδη χορηγός στον Οδηγό Διαγωγής “Code of Conduct” για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση στον τουρισμό.

Το Skal Ρόδου έχει μεταφράσει και είναι ήδη υπό έκδοση το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με το ίδιο θέμα και σύντομα θα είναι προς διάθεση στις Τουριστικές Σχολές και στους παράγοντες του Τουρισμού με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ροδίων.

Οι εκθέσεις των προϊόντων τέχνης της Νότιας Αφρικής, και αυτής των συμμετοχών στον 3° Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οικολογικού Τουρισμού, εμπλουτισμένες από εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου έδωσαν μία νότα υψηλής ποιότητας στο συνέδριο αυτό.

Τέλος το πολυπολιτισμικό και πολυφυλετικό περιβάλλον του Ντέρμπαν και όλης της Νότιας Αφρικής της χώρας “του ουράνιου τόξου” όπου όλες οι φυλές αδελφωμένες κτίζουν ένα καινούργιο μέλλον για την Νότια Αφρική, ήταν μια θετική και συνάμα συγκλονιστική εμπειρία για όλους τους συνέδρους.

Τα επόμενα παγκόσμια συνέδρια του Skal είναι για το 2005 το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, για το 2006 η Πατάγια της Ταυλάνδης, για το 2007 η Αττάλεια της Τουρκίας και για το 2008 η Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024