Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες1500 επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών ταλαιπωρήθηκαν από στάση εργασίας των πιλότων

1500 επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών ταλαιπωρήθηκαν από στάση εργασίας των πιλότων

Δίωρη στάση εργασίας από τις 8:30 έως τις 10:30 πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 1500 επιβάτες από 7 πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν σε αυτό το χρονικό διάστημα…

Δίωρη στάση εργασίας από τις 8:30 έως τις 10:30 πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, με αποτέλεσμα<...> να ταλαιπωρηθούν 1500 επιβάτες από 7 πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ η ΠΑΣΥΠΙ έχει εξαγγείλει ήδη και 7ωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι πιλότοι διαμαρτύρονται για την μετακίνηση πτήσεων από τις Κυπριακές Αερογραμμές στη Γιουροσύπρια και ζητούν ικανοποίηση και άλλων αιτημάτων τους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ κ. Ευθύμιος Λιασή δηλώνει ότι “η συντεχνία εξωθήθηκε στα απεργιακά μέτρα” και ανέφερε πως “είχαν προειδοποιήσει με τη λήψη τέτοιων μέτρων”. Από την άλλη πλευρά η Διοίκηση της εταιρίας χαρακτήρισε “εντελώς παράτυπη και αδικαιολόγητη” τη στάση εργασίας.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν επαναπρογραμματίσει τις επηρεαζόμενες πτήσεις για την ελαχιστοποίηση οποιασδήποτε ταλαιπωρίας του επιβατικού τους κοινού.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Χάρης Θράσου χαρακτήρισε και αυτός από την πλευρά του “αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη” την απόφαση της ΠΑΣΥΠΙ να κατέλθει σε απεργία και απηύθυνε έκκληση στη συντεχνία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί μόνο εκεί θα εξευρεθεί λύση, όπως είπε. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “ο μόνος δρόμος για να διασωθεί η εταιρία είναι οι συνομιλίες και εάν υπάρχουν κάποιες πρόνοιες του σχεδίου δράσης το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να τις συζητήσει”.

Ενώ σημείωσε, κλείνοντας ότι “κάθε ώρα που χάνεται είναι πλήγμα προς την εταιρία και ανοίγει περισσότερες τρύπες αντί να κλείνει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024