Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠροειδοποίηση ΟΣΕ στους αγρότες για ατύχημα σε περίπτωση κατάληψης γραμμής με ηλεκτροκίνηση
Προσοχή στις γραμμές του ΟΣΕ

Προειδοποίηση ΟΣΕ στους αγρότες για ατύχημα σε περίπτωση κατάληψης γραμμής με ηλεκτροκίνηση

Την προσοχή των αγροτών για ατύχημα, σε περίπτωση κατάληψης σιδηροδρομικής γραμμής με ηλεκτροκίνηση, και ειδικότερα των γραμμών Ειδομένη-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Λάρισα, Λάρισα-Δομοκός και Τιθορέα-Οινόη, εφιστά με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ. Όπως αναφέρεται […]

Την προσοχή των αγροτών για ατύχημα, σε περίπτωση κατάληψης σιδηροδρομικής γραμμής με ηλεκτροκίνηση, και ειδικότερα<...> των γραμμών Ειδομένη-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Λάρισα, Λάρισα-Δομοκός και Τιθορέα-Οινόη, εφιστά με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “οποιαδήποτε απλή προσέγγιση στα ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης ανθρώπων ή αγροτικών μηχανημάτων μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική εκκένωση και επομένως θανατηφόρο ατύχημα”.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ έχει ως εξής: “Με αφορμή πληροφορίες για ενδεχόμενες καταλήψεις της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων ο ΟΣΕ εφιστά την προσοχή των αγροτών στους κινδύνους ατυχήματος σε περίπτωση κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής σε περιοχές που είναι εγκατεστημένη η ηλεκτροκίνηση.

Συγκεκριμένα, στις γραμμές Ειδομένη-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Λάρισα, Λάρισα-Δομοκός, Τιθορέα-Οινόη. Οποιαδήποτε απλή προσέγγιση στα ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης ανθρώπων ή αγροτικών μηχανημάτων μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική εκκένωση και επομένως θανατηφόρο ατύχημα. Παράλληλα, η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα 200 χλμ. την ώρα και κατά συνέπεια η αμαξοστοιχία χρειάζεται περισσότερα από 2 χιλιόμετρα για να σταματήσει.

Ο ΟΣΕ ενημέρωσε σχετικά για τους κινδύνους αυτούς αφενός τις αρμόδιες αρχές και αφετέρου εκπροσώπους των αγροτών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024