Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΤο οδοιπορικό της Ειρήνης και Φιλίας στην Βιέννη

Το οδοιπορικό της Ειρήνης και Φιλίας στην Βιέννη

Στην Βιέννη έφθασε χθες το `οδοιπορικό της Ειρήνης και Φιλίας` που ακολουθεί τον ευρωπαϊκό οδικό άξονα 10, και στόχος του είναι η υπενθύμιση ότι η οδική πρόσβαση στην Ελλάδα είναι […]

Στην Βιέννη έφθασε χθες το `οδοιπορικό της Ειρήνης και Φιλίας` που ακολουθεί τον ευρωπαϊκό οδικό<...> άξονα 10, και στόχος του είναι η υπενθύμιση ότι η οδική πρόσβαση στην Ελλάδα είναι και πάλι ανοικτή και εύκολη για τους ταξιδιώτης της Κεντρικής Ευρώπης.

Φθάνοντας στην Αυστριακή πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, έδωσε στην διάρκεια μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης διεθνή συνέντευξη Τύπου τόνισε την συμβολή του οδικού άξονα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Σημειώθηκε επίσης πως ο οδικός άξονας 10 αποτελεί τη συντομότερη αλλά και οικονομικότερη σύνδεση της υπόλοιπης Ευρώπης με τα Βαλκάνια αλλά και με την Ασία.

Στις επαφές και συναντήσεις που είχαν οι συμμετέχοντες στο Οδοιπορικό Ειρήνης και Φιλίας στους σταθμούς τους σε Σκόπια, Νις, Βελιγράδι και Βουδαπέστη, επισήμαναν τις ανάγκες για αντιμετώπιση και ρύθμιση επιμέρους ζητημάτων, όπως επιτάχυνση του χρόνου ελέγχου στα σύνορα και βελτίωση της κατάστασης των δρόμων. Από τους συνομιλητές τους, εκπροσώπους κυβερνήσεων, τοπικών αρχών και οικονομικών φορέων, έγινε κατανοητό πως η σωστή επαναλειτουργία του Οδικού Aξονα 10 συνδέεται άμεσα με τα συμφέροντα όλων των χωρών και περιοχών που διασχίζει, οι οποίες και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης του.

Στην πολιτιστική εκδήλωση στη Βιέννη, κατά την οποία παρουσιάσθηκαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από χορευτικό όμιλο και μουσικό συγκρότημα της Πιερίας, διανεμήθηκε στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους ενημερωτικό υλικό για το ξανάνοιγμα και την ανάπτυξη του Οδικού Aξονα 10 και για τις πάμπολλες δυνατότητες που προκύπτουν ως εκ τούτου για τον οδικό τουρισμό προς την Ελλάδα και ειδικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, που μέχρι πριν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία δεχόταν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες μέσα από αυτόν τον οδικό άξονα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024