Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑπεργία στα βρετανικά σύνορα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων
Διαμαρτυρίες και από τους Βρετανούς οδηγούς ταξί

Απεργία στα βρετανικά σύνορα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων

Tο συνδικάτο των εργαζομένων στα βρετανικά τελωνεία θα πραγματοποιήσει, όπως ανακοίνωσε, απεργία για τις 26 Ιουλίου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Απεργία για τις 26 Ιουλίου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε το συνδικάτο των εργαζομένων στα βρετανικά τελωνεία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον έλεγχο διαβατηρίων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες ταξιδιώτες.

Το Συνδικάτο Δημοσίων και Οικονομικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε πως τα μέλη του, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων ελέγχου διαβατηρίων, θα απεργήσουν στις 26 Ιουλίου και εν συνεχεία θα αρνηθούν να εργασθούν υπερωριακά από τις 27 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, στα πλαίσια της διαφωνίας τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας.

“Η ζωή του προσωπικού έχει γίνει ανυπόφορη από αυτές τις περικοπές και βρίσκονται σε οριακό σημείο”, δήλωσε ο Mark Serwotka, γενικός γραμματέας του συνδικάτου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, αφού, όπως υποστηρίζει, μόνο το 20% των μελών του συνδικάτου πήρε μέρος στην ψηφοφορία όπου ελήφθη η σχετική απόφαση. “Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να γίνει απεργία. Δεν πιστεύω ότι δικαιολογείται μια τέτοια ενέργεια”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron.

Εκτός από το συγκεκριμένο πρόβλημα, οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν να αντιμετωπίσουν και τις διαμαρτυρίες των  οδηγών ταξί. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 200 ταξί με συνεχή κορναρίσματα, που αναστάτωναν κυρίως τους ξένους τουρίστες, εμφανίστηκαν στη πλατεία της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση απαγόρευσης χρήσης των Ολυμπιακών λωρίδων κυκλοφορίας στη διάρκεια των Αγώνων. Μάλιστα ανακοινώθηκαν, όπως το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα, υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες. “Πέταξαν τα ταξί έξω από το κέντρο, η απόφαση είναι λανθασμένη και δεν μπορεί να γίνει δεκτή” δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ταξί United Cabbies, Jonathan Myers. Ωστόσο, η κυβέρνηση απάντησε ότι όλα προήλθαν το 2009 ύστερα από συζητήσεις με τους οδηγούς ταξί.

Απεργίες και στο σιδηρόδρομο του Λονδίνου
Το Σωματείο των Εργαζομένων Μεταφορών ανακοίνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις σε ορισμένα τμήματα του μεταφορικού δικτύου της πόλης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αιτούμενοι μπόνους για τις υπερωρίες. Σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει το Reuters, ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία της γραμμής Central ανεστάλη στο πιο “δημοφιλές” τμήμα της, ενώ η Jubilee κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Παράλληλα, διογκώνονται οι καθυστερήσεις στα περισσότερα δρομολόγια και της επίγειας γραμμής (Overground). Σημειώνεται πως όλες αυτές οι γραμμές καταλήγουν στο Ολυμπιακό Πάρκο.

Το σωματείο εργαζομένων υποστηρίζει πως θα αρνηθεί να εργαστεί υπερωρίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας Serco -με ποδήλατα προς ενοικίαση γνωστή και ως “Boris Bikes”- θα προβεί σε παρεμφερείς ενέργειες. Εκτός αυτού, μμερικοί εργαζόμενοι των μεταφορών του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο τμήμα τηλεφωνικών πληροφοριών, θα απεργήσουν τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών, με μοναδικό αίτημα τα μπόνους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024