Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Να βελτιώσουμε την εικόνα του κέντρου της Αθήνας
Μικρής κλίμακας παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας

ΗΑΤΤΑ: Να βελτιώσουμε την εικόνα του κέντρου της Αθήνας

Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας και οι επιπτώσεις στον τουρισμό της πόλης αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΗΑΤΤΑ.

Σκοπός της συνάντησης που έγινε χθες στα γραφεία του ΗΑΤΤΑ ήταν να εξετασθούν, μικρής κλίμακας παρεμβάσεις και μέτρα, για να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης, με πρωτοβουλίες που θα συμφωνηθούν και θα αναληφθούν από  θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού και λοιπών παραγωγικών τάξεων.

Αφού έγινε γενικότερη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, όπως το πρόβλημα της μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ, κ.λπ., εκφράστηκαν ευχαριστίες στους φορείς του τουρισμού και των παραγωγικών τάξεων και της ΚΙΠΟΚΑ, που έχουν αναλάβει σημαντική δράση.

Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι το θέμα της βελτίωσης της εικόνας του κέντρου της Αθήνας πρέπει να μπει, παράλληλα, σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα όλων και ότι πρέπει να αναληφθεί κοινή δράση και προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης. Είναι ανάγκη να υπάρξει, το συντομότερο δυνατό, βελτίωση της καθημερινότητας του κέντρου της πόλης.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν αρχικές προτάσεις για άμεσες δράσεις, χαμηλού κόστους που πρέπει να αναληφθούν όπως θεσμικές ρυθμίσεις, προκειμένου να μη διαταράσσεται η ζωή της πόλης από τις συχνές πορείες που πραγματοποιούνται, καθαρισμός και ευπρεπισμός χώρων, μικρής κλίμακας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εμπλουτισμός των τουριστικών προγραμμάτων, κ.λπ.

Από την πλευρά του ο ΗΑΤΤΑ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν με προτάσεις στην κοινή προσπάθεια, ώστε να επιλεγούν από κοινού τα θέματα που θα προωθηθούν άμεσα για το καλό της πόλης και του τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Αστυνομίας και των φορέων του τουρισμού, ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, HAPCO, ΕΞΑ-Α, και των παραγωγικών τάξεων, του ΕΒΕΑ, ΣΕΛΠΕ, καθώς και μέλη του ΗΑΤΤΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024