Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕπαφές του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου στο Λονδίνο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου στο Λονδίνο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λιλλήκας, που βρέθηκε στο Λονδίνο με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης World Travel Market (WTM), είχε εχθές διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτόρων καθώς και με το Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοκυπρίων Τουριστικών Πρακτόρων…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λιλλήκας, που βρέθηκε στο Λονδίνο με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης<...> World Travel Market (WTM), είχε εχθές διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτόρων καθώς και με το Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοκυπρίων Τουριστικών Πρακτόρων (AGTA). Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης, ο κ. Φώτης Φωτίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), ο κ. Α. Ορουντιώτης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ, η κα Φρύνη Μιχαήλ Γενική, Διευθύντρια του ΚΟΤ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το τέλος των συναντήσεων του ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι “Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που είχα με τους μεγάλους tour operators της Βρετανικής αγοράς. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι με βάση τα όσα έχουμε συζητήσει και τα όσα έχουμε συμφωνήσει δημιουργούνται οι προϋποθέσεις το 2004 να έχουμε αύξηση των αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια το 2004 είναι μια ιδιόμορφη χρονιά και οι ιδιαίτερες δυσκολίες οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι tour operators. Όμως με βάση το πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και έχουμε συζητήσει με τους T.Os., ξεκινούμε αποκλείοντας την όποια μείωση των αφίξεων από την Αγγλική αγορά. Κατά συνέπεια δικαιούμαστε να έχουμε κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία. Βεβαίως οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν και θα προσπαθήσουμε παρόμοιας φύσης συνεργασία να εξασφαλίσουμε και με τις άλλες αγορές της Ευρώπης, οι οποίες φέτος παρουσίασαν μείωση. Θέλω να πω ακόμη ότι η επιτυχία των συμφωνιών που έχουμε κάνει με τους tour operators θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό και από την ανταπόκριση που θα υπάρξει από μέρους των ξενοδόχων μας οι οποίοι πρέπει να πω για την ώρα έχουν συμφωνήσει πάνω στην στρατηγική που ακολουθήσαμε και ευελπιστώ ότι με συλλογική προσπάθεια τα αποτελέσματα του 2004 μπορούν να είναι ιδιαίτερα θετικά σε σύγκριση με φέτος”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η μείωση των κρατήσεων που δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία από τη Βρετανική αγορά, θα καλυφθεί με μείωση στις τιμές ξενοδοχείων, ή με ειδικά φθηνότερα προγράμματα, ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι “Υπάρχει όντως η διαπίστωση ότι συγκριτικά με πέρσι, αυτή την περίοδο παρουσιάζεται μειωμένος ρυθμός κρατήσεων για την Κύπρο. Όμως παρουσιάζεται μεγαλύτερο πρόβλημα συγκριτικά για τις κρατήσεις άλλων χωρών. Αυτή ήταν η εκτίμηση των ίδιων των tour operators.

Υπάρχουν λόγοι όμως που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο και ότι η περσινή χρονιά και η φετινή, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τουριστών και από διάφορα γεγονότα, αλλά και από λάθη, θα έλεγα, όχι δικά μας, έχουν οδηγηθεί οι τουρίστες, όχι μόνο στην αγγλική αγορά, αλλά και σε άλλες αγορές στο να προσανατολίζονται σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ούτως ώστε να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές. Για αυτό είπα ότι σε συνεργασία με τους ξενοδόχους μας, οι οποίο έχουν ανταποκριθεί θετικά στη στρατηγική που έχουμε επεξεργαστεί, μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος στους πρώτους δύο με τρεις μήνες του 2004, και με καλύτερα οικονομικά πακέτα από αυτά του 2003. Δεν θα δώσουμε έμφαση ακριβώς στη μείωση της αξίας των πακέτων, διότι μας ενδιαφέρει και το εισόδημα που αφήνουν οι τουρίστες στην Κύπρο. Όμως, η στρατηγική μας αποσκοπεί στο να αποτρέψουμε τη τάση που έχει δημιουργηθεί έγκαιρα και να σημειώσουμε αύξηση των προκρατήσεων στους πρώτους 3 μήνες, κάτι το οποίο είναι εφικτό.

Η αισιοδοξία μου για τα αποτελέσματα του 2004, τουλάχιστον από την αγγλική αγορά, βασίζεται στο γεγονός ότι με βάση τη δική μας πρόταση και τις συμφωνίες που έχουμε καταλήξει με τους tour operators, με εξαίρεση μία ή δύο περιπτώσεις, δεν θα υπάρξει μείωση κρατήσεων και μείωση των δυνατοτήτων σε ναυλωμένες πτήσεις και σε κράτηση αεροπορικών θέσεων, το οποίο είναι καθοριστικό για την επόμενη χρονιά, διότι όταν υπάρξει ακύρωση πτήσεων και αφαιρεθούν από τον προγραμματισμό των μεγάλων tour operators πτήσεις, ακόμη και να πετύχουμε αύξηση της ζήτησης, δεν θα έχουμε τον τρόπο να μεταφέρουμε τους τουρίστες στην Κύπρο. Κατά συνέπεια το ότι έχουμε εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διατήρηση των πτήσεων και για την επόμενη χρονιά, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικών tour operators συζητήσαμε συνεργασία για αύξηση των κρατήσεων, αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”.

Ακολούθως ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι “Το 2004 έχει μια μεγάλη ιδιομορφία η οποία οφείλεται στην ανησυχία των tour operators να μην επαναλάβουν ζημιές των προηγούμενων χρόνων. Κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι tour operators στην καθιέρωση και στον προγραμματισμό των ναυλωμένων πτήσεών τους, αλλά και των προκρατήσεων τους σε ξενοδοχεία στο να περιορίσουν τον κίνδυνο για ζημιές. Η δική μας στρατηγική είναι τέτοια που έχει περιορίσει, αν δεν έχει εξαφανίσει, τον κίνδυνο που θα πάρουν με το να ξεκινήσουν με τη διατήρηση των κρατήσεων που είχαν το 2003 και να στοχεύσουμε στην αύξηση των αφίξεων. Οι περιπτώσεις όπου υπήρξε δυσκολία στο να υπάρξει δέσμευση για αυτό το στόχο είναι περιπτώσεις που δεν σημειώνουν ουσιαστικό αριθμό, που να διαφοροποιεί τη γενική τάση όπως έχουμε συμφωνήσει”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024