Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Κύπρος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στον τουρισμό

Η Κύπρος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στον τουρισμό

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τουριστικών αναλυτών αναμένεται έντονος ανταγωνισμός από το βόρειο τμήμα της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού για μια σειρά λόγων που σχετίζονται με τη διεθνή συγκυρία…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τουριστικών αναλυτών αναμένεται έντονος ανταγωνισμός από το βόρειο τμήμα της Κύπρου στον<...> τομέα του τουρισμού για μια σειρά λόγων που σχετίζονται με τη διεθνή συγκυρία και την τάση των τουριστών να αναζητούν νέους, φθηνούς προορισμούς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Όπως είναι γνωστό όλα τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστοι tour operators αποφάσιζαν να στείλουν τουρίστες στα Κατεχόμενα. Μετά την πιθανή χαλάρωση του εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας προς το βόρειο τμήμα του νησιού και την ανοχή να συνάπτει εμπορικές πράξεις, εκτιμάται ότι η εικόνα θα αλλάξει άρδην.

Έτσι, στελέχη της ελληνικής και κυπριακής αγοράς εκτιμούν ότι οι βασικοί ευρωπαίοι tour operators θα σπεύσουν από την επόμενη κιόλας τουριστική περίοδο να εντάξουν τα Κατεχόμενα στα προγράμματά τους, και μάλιστα με απευθείας πτήσεις από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια, εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές, ώστε η υπό σύσταση τουριστική βιομηχανία του Βορρά να μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Νότου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024