Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτις 18 Οκτωβρίου ο 3ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας
Αθλητικός τουρισμός

Στις 18 Οκτωβρίου ο 3ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας

Πρόκειται για αγώνα υψηλού βαθμού τεχνικής δυσκολίας σε μοναδική διαδρομή 20χλμ. στην 'καρδιά' της καταπράσινης Τραγαίας.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η Νάξος θα φιλοξενήσει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Naxos Mountain Bike Race.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το γραφικό χωριό Σαγκρί (11 χλμ. από τη Χώρα) στις 12:00. Η απαιτητική διαδρομή συνολικής απόστασης 20 χλμ., έχει ως αφετηρία το Σαγκρί, διασχίζοντας περιμετρικά τα γραφικά χωριά Δαμαλά και Δαμαριώνα, και, κυκλώνοντας τους πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία (μία φορά για την εφηβική κατηγορία και δύο φορές για την κατηγορία των ενηλίκων), καταλήγει και πάλι στο Σαγκρί. Φόντο της διαδρομής είναι η κορυφή του Ζα, το υψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, συναντώντας αξιοθέατα όπως τη Μονή Τιμίου Σταυρού – Πύργος Μπαζαίου (17ος αιώνας) και το Κάστρο του Απαλίρου.

Τα υψομετρικά της διαδρομής είναι 470 μέτρα, τα οποία κερδίζονται σταδιακά με μεγάλες κλίσεις να υπάρχουν σε λίγα σημεία. Για τους τολμηρούς λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας υπάρχει μία γρήγορη κατάβαση 1300 μέτρων καθώς και ένα τεχνικό πέρασμα από μία κοίτη ποταμού. Η μικρή διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι σχεδιασμένη για έφηβους 12 έως 17.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στον αγώνα είναι η χρήση προστατευτικού κράνους, ενώ σημειώνεται ότι ποδήλατα και κράνη υπάρχουν προς ενοικίαση σε καταστήματα στην πόλη της Νάξου. Σχετικός εξοπλισμός (ποδήλατα, κράνη κ.λπ.) δε θα είναι διαθέσιμος στο χώρο του αγώνα.

Τον αγώνα διοργανώνει η Island Events, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Πρόνοιας, και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024