Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕφημερίες ιατρών Ε.Σ.Υ. στα πλοία της ακτοπλοΐας
Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Εφημερίες ιατρών Ε.Σ.Υ. στα πλοία της ακτοπλοΐας

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση εφημεριών σε αγροτικούς ιατρούς, που υπηρετούν σε πλοία της ακτοπλοΐας υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία. Η διάθεση των ιατρών πραγματοποιείται από τα περιφερειακά ιατρείακαι […]

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση εφημεριών σε αγροτικούς ιατρούς, που υπηρετούν σε πλοία της ακτοπλοΐας υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία. Η διάθεση των ιατρών πραγματοποιείται από τα περιφερειακά ιατρεία<...>και Κέντρα Υγείας, τα οποία ανήκουν στα εξής Νοσοκομεία: Γ.Ν. Ηρακλείου, Γ.Ν. Καβάλας, Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων, Γ.Ν. Μυτιλήνης, Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης, Γ.Ν. Ρεθύμνου, Γ.Ν. Ρόδου, Γ.Ν. Σάμου, Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας, Γ.Ν. Σύρου και Γ.Ν. Χανίων. Από την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκαλείται δαπάνη, η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

“Η παρουσία των γιατρών στα πλοία συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας επιβατών της ακτοπλοΐας και αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της πολιτείας και το συνεχές ενδιαφέρον των συναρμοδίων φορέων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω στα 12 εκατομμύρια των κατοίκων και των τουριστών που διακινούνται κάθε χρόνο προς τη νησιωτική Ελλάδα. Οι ιατροί τοποθετούνται σε συμβατικά επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, που εκτελούν δρομολόγια θαλάσσιων ενδομεταφορών. Οι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους επιβάτες και στο πλήρωμα του πλοίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του πλου – δρομολογίου. Το μέτρο αυτό έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας στη νησιωτική Ελλάδα”. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΕΝ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024