Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤη μεγαλύτερη μαρίνα της Κύπρου διεκδικεί ο Κυριακούλης

Τη μεγαλύτερη μαρίνα της Κύπρου διεκδικεί ο Κυριακούλης

Επικεφαλής ισχυρού Κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την ανάληψη της εκμετάλλευσης και επέκτασης της μεγαλύτερης μαρίνας της Κύπρου στη Λάρνακα τίθεται η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. Στο μετοχικό […]

Επικεφαλής ισχυρού Κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την ανάληψη της εκμετάλλευσης και επέκτασης της μεγαλύτερης μαρίνας της Κύπρου στη<...> Λάρνακα τίθεται η Κυριακούλης<.> Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Κοινοπραξίας, τα 7 μέλη της οποίας υπέγραψαν πρόσφατα στη Κύπρο τη σχετική συμφωνία συνεργασίας, η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 20%.

Η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακη Α.Ε. θα αναλάβει τη διαχείριση (management) και εκμετάλλευση της μαρίνας σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας και εφόσον αναδειχθεί πλειοδότης η Κοινοπραξία στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό που αναμένεται η προκήρυξή του σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, συμμετέχουν με ποσοστό 10% έκαστη οι εργοληπτικές εταιρίες Archirodon Construction (Overseas) Company S.A. (με έδρα την Τζέντα Σαουδικής Αραβίας), Αδελφοί Ιακώβου Κατασκευές Limited (με έδρα την Λάρνακα) και Caramondani Bros. Limited (με έδρα τη Λευκωσία). Ποσοστό 38% κατέχει η Marinaman Limited. Στη συγκεκριμένη εταιρία η οποία συστάθηκε για την συμμετοχή της στην Κοινοπραξία μέτοχοι είναι περίπου 200 επιχειρηματίες, μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (Ε.Β.ΕΛ.) που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ποσοστό 10% κατέχει η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως Limited & Συνεργάτες και ποσοστό 2% κατέχει το Ε.Β.Ε.Λ.

Η μαρίνα της Λάρνακας η οποία βρίσκεται μέσα στον ιστό της κυπριακής πόλης διαθέτει 500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Την τελευταία δεκαετία η πληρότητα της μαρίνας φθάνει σε ποσοστό 100% ενώ δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται για ελλιμενισμό σκαφών από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τα σχέδια της Κοινοπραξίας και με την προϋπόθεση ότι θα αναδειχτεί πλειοδότης προβλέπεται η αύξηση τουλάχιστον 100% των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών. Επίσης, με την αξιοποίηση του χερσαίου τμήματος (περίπου 50 στρέμματα) και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση, και όχι μόνο, των πελατών της μαρίνας θα αναπτυχθούν, εκτός των άλλων, ξενοδοχειακές και εμπορικές δραστηριότητες. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα ξεπερνά τα 5 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακη Α.Ε. αποτελεί τη μοναδική εταιρία γιώτινγκ παγκοσμίως στο ενεργητικό της οποίας βρίσκονται 3 μαρίνες με δυνατότητα ελλιμενισμού 1.785 θέσεων. Στις τρεις μαρίνες στα Γουβιά της Κέρκυρας, στη Λευκάδα και στη Καλαμάτα υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται επενδύσεις 12 δισ. δρχ.. Επίσης κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στο χώρο του γιώτινγκ βάσει του αριθμού σκαφών της, του αριθμού των βάσεων της και της κερδοφορίας της. Στο εξωτερικό διαθέτει βάσεις στην Κροατία, τη Γαλλία, τη Τουρκία, τη Καραϊβική, ενώ στην Ιταλία με τη λειτουργία 5 βάσεων αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία γιώτινγκ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024