Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕΟΤ: Αύξηση των γερμανών τουριστών

ΕΟΤ: Αύξηση των γερμανών τουριστών

Η γερμανική αγορά αποτελεί, πάντοτε, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών για την Ελλάδα, με δεδομένη την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των εξερχόμενων τουριστών από την Γερμανία, αλλά και την προτίμηση που […]

Η γερμανική αγορά αποτελεί, πάντοτε, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών για την Ελλάδα, με δεδομένη<...> την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των εξερχόμενων τουριστών από την Γερμανία, αλλά και την προτίμηση που δείχνουν οι Γερμανοί τουρίστες για την τουριστική Ελλάδα.
Όπως επεσήμανε, χθες, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ<.> κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, το 2000 προβλέπεται να είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό. Σημαντικό μερίδιο της αύξησης θα προέρχεται από την αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των γερμανών τουριστών, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα.
Το 1998, τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2.136.000 Γερμανοί τουρίστες, το 1999 ο αριθμός τους έφθασε τα 2.350.000 και για το 2000, εκτός απρόοπτου, θα υπάρξει και νέα σημαντική αύξηση.
Ανακοινώνοντας την έναρξη του "Ελληνικού Μήνα στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους", που θα διαρκέσει ως το τέλος Φεβρουαρίου, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι στην έντονη παρουσία που θα έχει η τουριστική Ελλάδα στην γερμανική αγορά θα συμβάλει και ο διαφοροποιημένος τρόπος προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που δίνει έμφαση σε θεματικές ενότητες, όπως η γαστρονομία.
Ο ΕΟΤ πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος, ενισχύει τις προσπάθειες για την προβολή της τουριστικής Ελλάδας μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο "Ελληνικός Μήνας" θα δώσει την δυνατότητα σε εκατομμύρια Γερμανούς, που χρησιμοποιούν, κάθε μήνα, τους σιδηροδρόμους για τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και να γευθούν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.
Ο ΕΟΤ πέτυχε κάθε Φεβρουάριος να είναι ελληνικός μήνας για την κουζίνα των σιδηροδρόμων της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι όλοι οι μήνες ήταν "κλειστοί" μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2004.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024