Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τουρκία και την Αίγυπτο
Τάσεις

Μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τουρκία και την Αίγυπτο

Στην Κωνσταντινούπολη οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 26% αυτό το μήνα, εξαιτίας των διαδηλώσεων που άρχισαν στις 28 Μαΐου στην πόλη. Το ίδιο έγινε και στην Αίγυπτο που μετά από αναταραχές και διαδηλώσεις τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία έριξαν τις τιμές τους.

Κατά 26% μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας των διαδηλώσεων που άρχισαν στις 28 Μαΐου οι οποίες συνεχίζονται, σύμφωνα με το trivago Hotel Price Index (tHPI) , της trivago.co.uk, το οποίο δείχνει τον μέσο όρο των τιμών των ξενοδοχείων των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων της trivago.

Μία νύχτα διαμονής τον Ιούλιο του 2013 στοίχιζε κατά μέσο όρο 93 λίρες Αγγλίας σε αντίθεση με τον Ιούνιο που η διαμονή στοίχιζε 125 λίρες Αγγλίας. Οι τιμές μειώθηκαν, επίσης, χρόνο με το χρόνο και έφτασε η μίας μέρας διαμονή να κοστίζει τον Ιούλιο του 2012, 110 λίρες Αγγλίας. Οι χαμηλές αυτές τιμές δεν είναι οι συνηθισμένες για αυτή τη χρονική περίοδο, που σημαίνει ότι οι ξενοδόχοι έχουν ρίξει τις τιμές τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη.

Παρόλο που δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή στις τιμές των ξενοδοχείων στην Άγκυρα, όπου και εκεί έγιναν διαδηλώσεις τον Ιούνιο, οι τιμές σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς όπου δεν υπήρχαν διαδηλώσεις, έχουν επίσης, μειωθεί. Δύο πολύ δημοφιλείς, στους Άγγλους τουρίστες παραθαλάσσιες περιοχές, η Antalya και το Marmaris έχουν κατεβάσει τις τιμές τους κατά 24% και 14% αντίστοιχα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012. Για παράδειγμα, μία νύχτα αυτό το μήνα στη Antalya στοιχίζει 74 λίρες Αγγλίας ενώ στο  Marmaris 77 λίρες Αγγλίας, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που οι τιμές κυμαίνονταν στις 98 και 90 λύρες Αγγλίας αντίστοιχα.

Πτώση επίσης σημειώνουν και οι τιμές των ξενοδοχείων και στην Αίγυπτο, και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο, μετά από τις διαδηλώσεις και τις αναταραχές που ξεκίνησαν εκεί στις 28 Ιουνίου. Τα ξενοδοχεία στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο όπου οι διαδηλώσεις είναι βίαιες, μείωσαν τις τιμές τους κατά 18% και 13% αντίστοιχα. Μία νύχτα μπορεί να κοστίσει κατά μέσο όρο 85 λίρες Αγγλίας στην Αλεξάνδρεια και 71 λίρες Αγγλίας στο Κάιρο, σε αντίθεση με τον προηγούμενο χρόνο που ήταν 104 και 82 λίρες Αγγλίας αντίστοιχα, τονίζει το trivago Hotel Price Index.

Παρότι, το Foreign Office της Βρετανίας έχει εκδώσει οδηγίες για όλους τους παραπάνω προορισμούς, και ειδικότερα για την Αίγυπτο με εξαίρεση την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, και πολλοί Tour Operators και ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ακυρώσει πακέτα διακοπών στην χώρα, οι Αιγυπτιακές τουριστικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τους τουρίστες για την ασφάλειά τους και οι ξενοδόχοι  προσπαθούν να τους προσελκύσουν ρίχνοντας τις τιμές.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ουσιαστικές ακυρώσει ταξιδίων στην Ερυθρά θάλασσα, οι τιμές των ξενοδοχείων στο Dahab, στην Hurghada, και στην Τaba έχουν μειωθεί κατά 23%, 15% και 8%  αντίστοιχα. Ένα βράδυ διαμονής τον Ιούλιο κοστίζει περίπου 43 λίρες Αγγλίας στο Dahab, 73 λίρες Αγγλίας στο Taba και 71 λίρες Αγγλίας στην Hurghada, σε αντίθεση με τις τιμές του προηγούμενου χρόνου που ήταν 56 λίρες Αγγλίας, 86 και 77 λίρες Αγγλίας αντίστοιχα. Αντιθέτως, δεν υπάρχει καμία σημαντική μείωση στις τιμές των ξενοδοχείων στο γνωστό θέρετρο Sharm el-Sheikh.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024