Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ταξίδια για ασυνόδευτα παιδιά: Το κόστος και οι προϋποθέσεις
Αερομεταφορές

Αεροπορικά ταξίδια για ασυνόδευτα παιδιά: Το κόστος και οι προϋποθέσεις

Με πολλά παιδιά να πετούν ασυνόδευτα για να επισκεφθούν, συνήθως, συγγενείς και φίλους, το Airport Parking & Hotels (APH) δημιούργησε έναν οδηγό, συγκρίνοντας τις συγκεκριμένες πολιτικές 18 αεροπορικών εταιρειών διεθνώς.

Έρευνα του Airport Parking & Hotels συγκρίνει τις πολιτικές 18 αεροπορικών εταιρειών όπως οι British Airways, easyJet και Virgin Atlantic για τα παιδιά που ταξιδεύουν ασυνόδευτα, κάθε ειδική βοήθεια που παρέχεται και το ενδεχόμενο επιπλέον κόστους για τον πελάτη.

Η ηλικία που επιτρέπεται για τα παιδιά να πετάξουν χωρίς επίβλεψη ποικίλλει μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, με επτά εταιρείες -μεταξύ αυτών τις bmi, British Airways και Emirates– να επιτρέπουν μόνον στα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να ταξιδέψουν ασυνόδευτα και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Τρεις αεροπορικές εταιρείες, η easyJet, η Jet2 και η Thomson Airways επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω (εφήβους ουσιαστικά) να ταξιδέψουν ασυνόδευτα και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Τέσσερις αεροπορικές εταιρείες, η Aer Lingus, η Monarch, η Ryanair και η Virgin Atlantic επεκτείνουν περαιτέρω την πολιτική αυτή και επιτρέπουν μόνο σε παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω (και πάλι εφήβους) να ταξιδεύουν ασυνόδευτα, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια.

Ωστόσο, 12 αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συνεχή παρακολούθηση για παιδιά που πετούν χωρίς γονέα ή κηδεμόνα, όπως οι Air France, British Airways και Virgin Atlantic.

Το κόστος κυμαίνεται στις αεροπορικές εταιρείες, από 18 λίρες στερλίνες για την υπηρεσία “Kids Solo” σε εσωτερική πτήση της Air France, έως και 100 λίρες για την εν λόγω υπηρεσία στην American Airlines. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα ασυνόδευτα παιδιά που πετούν με την Emirates, την KLM και τη Virgin Atlantic χρεώνονται στην τιμή του εισιτηρίου ενός ενήλικα.

Μετά το check-in ενός ασυνόδευτου παιδιού, οκτώ από τις αεροπορικές εταιρείες απαιτούν από έναν γονέα ή κηδεμόνα να παραμείνει στο αεροδρόμιο μέχρι να απογειωθεί η πτήση τους, με την Flybe να ζητά επίσης από γονέα ή κηδεμόνα να παραμείνει στο αεροδρόμιο άλλα 15 λεπτά μετά την αναχώρηση της πτήσης. Τα παιδιά που μεταφέρει ασυνόδευτα η Qantas πρέπει να έχπυν έναν συνοδό ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών ή αδελφό/ή ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών, που θα είναι διαθέσιμο/η τηλεφωνικά, ανά πάσα στιγμή, όσο το παιδί βρίσκεται στη φροντίδα της Qantas. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες της έρευνας απαιτούν επίσης επίσημη ταυτότητα με φωτογραφία από τον γονέα ή τον κηδεμόνα που θα πάρει το παιδί από το αεροδρόμιο.

Όταν πρόκειται για συγκεκριμένα αιτήματα, κάθε ασυνόδευτο παιδί με προβλήματα υγείας θα πρέπει να δηλώνει την κατάσταση της υγείας του κατά την κράτηση. Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν ένα παιδί έχει σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε φιστίκια ή γάτες δε θα του επιτραπεί να πετάξει ασυνόδευτο με την Air Canada. Τα παιδιά υπό την εποπτεία του προσωπικού της Air Canada δεν μπορούν να ταξιδέψουν με κατοικίδιο στην καμπίνα. Ακόμη, όταν ταξιδεύουν στην Upper Class της Virgin Atlantic, τα ασυνόδευτα παιδιά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σαλόνι της Upper Class ή την υπηρεσία λιμουζίνας.

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ασυνόδευτων παιδιών, η Delta Air Lines τους προσφέρει ένα βραχιολάκι με ανιχνεύσιμο barcode, το οποίο σαρώνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Παρομοίως, η Air Canada παρέχει ένα κορδόνι λαιμού για τα παιδιά και η Lufthansa μια κίτρινη τσάντα ώμου, στα οποία θα πρέπει να διατηρούν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024