Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ευρώπη εξακολουθεί να κυριαρχεί διεθνώς ως ο Νο1 τουριστικός προορισμός
Διεθνές Τουριστικό Βαρόμετρο του UNWTO

Η Ευρώπη εξακολουθεί να κυριαρχεί διεθνώς ως ο Νο1 τουριστικός προορισμός

Η Ευρώπη, ο πλέον επισκεπτόμενος τουριστικός προορισμός του κόσμου, κατέγραψε αύξηση 5% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, τη μεγαλύτερη από όλες τις περιοχές και αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για μία μαλλον κορεσμένη αγορά. Η Ασία, ο Ειρηνικός, η Αμερική και η Μ. Αντολή κατέγραψαν αύξηση 4%, ενώ η Αφρική σημειώσε μείωση 5% περίπου.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σημείωσαν αύξηση 4,3% το πρώτο 8μηνο του σύμφωνα με το τελευταίο Διεθνές Τουριστικό Βαρόμετρο του UNWTO (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού), ώθηση που δόθηκε από τα θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, τάση που παγιώθηκε τα τελευταία χρόνια. Οι διεθνείς τουρίστες (τουρίστες με διανυκτερεύσεις), που ταξίδεψαν ανά τον κόσμο το διάστημα Ιαν.-Αύγ. 2015 έφτασαν τα 810 εκατομμύρια, 33 εκατ. περισσότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Η Ευρώπη, ο πλέον επισκεπτόμενος τουριστικός προορισμός του κόσμου, κατέγραψε αύξηση 5% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, τη μεγαλύτερη από όλες τις περιοχές και αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για μία μαλλον κορεσμένη αγορά. Η Ασία, ο Ειρηνικός, η Αμερική και η Μ. Αντολή κατέγραψαν αύξηση 4%, ενώ η Αφρική σημειώσε μείωση 5% περίπου.

“Η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου τουρισμού είναι πολύ θετική είδηση για όλους, όπως καθώς ο τομέας συμβάλλει όλο και περισσότερο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την ανάπτυξη των υποδομών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που ο τουρισμός έχει συμβάλει στην υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης σε πολλές χώρες και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai.

“Ωστόσο, δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προώθηση θεμελιωδών ζητημάτων, όπως η διευκόλυνση των ταξιδιών και η συνδεσιμότητα, καθώς και η τοποθέτηση της αειφορίας στο επίκεντρο της δράσης μας. Καθώς οι ηγέτες του κόσμου ετοιμάζονται να συναντηθούν στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο για την 21η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου των Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή (COP21 / CMP11) και μετά την έγκριση της ατζέντας του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2015, η αειφορία πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του τουρισμού”, πρόσθεσε.

Ένα πολύ “πλούσιο” καλοκαίρι συνέβαλε στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα της Ευρώπης, με τις διεθνείς αφίξεις να είναι αυξημένες κατά 5% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2015. Η Ευρωζώνη συνεχίζει να επωφελείται από τις ισοτιμίες και μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+7%) ανέκαμψε από την πτώση του περασμένου έτους. Η Βόρεια Ευρώπη (+6%), οι χώρες της Νότιας Μεσογείου (+5%) και η Δυτική Ευρώπη (+4%) κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα σε πολλούς “ώριμους” προορισμούς. Οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν άνοδο 6% στις αφίξεις το αυτό χρονικό διάστημα, ποσοστό που υπερβαίνει τον μέσο όρο της περιοχής.

UNWTO Barometer 15 05 October

UNWTO Highlights 2015

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024