Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Σινά μετά την τραγωδία της Kogalymavia
Αεροπορικές τραγωδίες

Οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Σινά μετά την τραγωδία της Kogalymavia

Lufthansa και Air France-KLM ανακοίνωσαν ότι θα αποφεύγει να πετά πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. British Airways και easyJet ανακοίνωσαν ότι τα δρομολόγιά τους αναθεωρούνται τακτικά, αλλά δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά τους αλλαγή δρομολογίων από και προς το Sharm el-Sheikh. Ταξιδιωτική Οδηγία αποφυγής της Χερσονήσου του Σινά από τη Βρετανία.

Οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν και ανέσυραν και τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Airbus A321 της πτήσης τσάρτερ της Kogalymavia Airlines (που πετούσε υπο την ονομασία Metrojet), που κατέπεσε το Σάββατο στην έρημο της χερσονήσου Σινά, μεταφέροντας 224 επιβάτες, Ρώσους τουρίστες που επέστρεφαν στην Αγ. Πετρούπολη από διακοπές στο Sharm el-Sheikh. Συνολικά, 25 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 224 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Οι πρώτες σωροί επαναπατρίστηκαν ήδη στη Ρωσία.

Με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε  στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh, ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Maksim Yurevich Sokolov δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Inderfax ότι οι ισχυρισμοί πως το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες “δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς“.

Οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Σινά μετά τη συντριβή
Δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης αποφάσισαν να δώσουν εντολή στα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από την χερσόνησο του Σινά, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην περιοχή. Η γερμανική εταιρεία Lufthansa και η γαλλική Air France- KLM έλαβαν την απόφαση να αποφεύγουν τα αεροσκάφη τους την περιοχή για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι τύπου των δύο εταιρειών. “Λάβαμε την απόφαση να αποφεύγουμε την περιοχή λόγω της κατάστασης και επιπλέον λόγω του γεγονότος ότι τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ξεκαθαριστεί” δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. “Θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε την περιοχή μέχρι να διευκρινιστεί το τι προκάλεσε τη συντριβή”, προσέθεσε. Η Lufthansa εκτελεί λιγότερες από 10 πτήσεις καθημερινά πάνω από την περιοχή.

“H Air France επιβεβαιώνει ότι εφαρμόζει, για προληπτικούς λόγους, το μέτρο αυτό, να αποφεύγονται (δηλαδή) οι πτήσεις πάνω από την ζώνη του Σινά” σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.

Από την πλευρά τους, η Emirates και η θυγατρική της flydubai, καθώς και η Air Arabia, δήλωσαν ότι επαναδρομολογούν τις πτήσεις των αεροσκαφών τους γύρω από τη χερσόνησο του Σινά.

Με διάταγμά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ανακήρυξε τη χθεσινή ημέρα, Κυριακή, ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της πτήσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τα θύματα της πτήσης
Ο ΠΟΤ είναι βαθιά θλιμένος από τα νέα της συντριβής της πτήσης της Kogalymavia στο κεντρικό Σινά στην Αίγυπτο. Εκ μέρους της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, ο ΠΟΤ εκφράζει τα συλληπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και σε όλο τον ρωσικό λαό. “Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε το τραγικό αυτό δυστύχημα και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων αυτήν τη δύσκολη ώρα”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Taleb Rifai.

Ακόμη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε σήμερα Ταξιδιωτική Οδηγία αποφυγής:

  • της περιοχής του βόρειου Σινά για όλα τα ταξίδια
  • της περιοχής του νότιου Σινά για όλα τα ταξίδια -πλην των απολύτως απαραίτητων, με εξαίρεση την περιοχή του Sharm el Sheikh, η οποία περιλαμβάνει το αεροδρόμιο και τα Sharm el Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay και Nabq.
  • της περιοχής δυτικά της Κοιλάδας του Νείλου και των περιοχών του Δέλτα του ποταμού, εκτός των παράκτιων περιοχών μετακύ του Δέλτα του Νείλου aκαι του Marsa Matruh.

Οι περιοχές στις οποίες η Ταξιδιωτική Οδηγία συμβουλεύει αποφυγή όλων των ταξιδοών πλην των απολύτως απραίτητων, δεν περιλαμβάνει τις τουριστικές περιοχές κατά μήκος του Νείλου (π.χ. Luxor, Qina, Aswan, Abu Simbel και την Κοιλάδα των Βασιλέων) ή τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας του Sharm El Sheikh και της Hurghada.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024