Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλγα Κεφαλογιάννη: “Ανάγκη να βελτιωθεί η υψηλή ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς”
Τουριστική πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: “Ανάγκη να βελτιωθεί η υψηλή ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς”

  • EOT

Η Ελλάδα πρέπει να εδραιωθεί ως top of mind τουριστικός προορισμός, μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής εικόνας και ταυτότητας της χώρας.

H προσαρμογή στα νέα δεδομένα της τουριστικής προσφοράς και ζήτησης και βεβαίως η καινοτομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, τόνισε η υπουργός κα Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ για το 2024.

Η υπουργός προσδιόρισε τους  γενικούς και ειδικούς στόχους της Στρατηγικής Προώθησης και Προβολής του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος, τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης της υψηλής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς, με περαιτέρω αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων, αλλά και της κατά κεφαλήν δαπάνης.

Καθοριστικό είναι, είπε η κα Κεφαλογιάννη, η  άμβλυνση της εποχικότητας μέσω και της προώθησης ενός διαφοροποιημένου προϊόντος και των μορφών τουρισμού που θα έχουν το χαρακτήρα της “μοναδικής και πολυθεματικής εμπειρίας”.

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο έργο που έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορά στον “Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΕΟΤ”, επισημαίνοντας τη δημιουργία  Ψηφιακού Τουριστικού Χάρτη, στον οποίο θα παρουσιάζεται με λεπτομέρεια το τουριστικό προϊόν της χώρας και θα αποτυπώνονται τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε προορισμού.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ Δ.Σ. εοτ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024