Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΟ Δήμος Χανίων επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών – Τοποθετήθηκαν οι νέες κατευθυντικές πινακίδες
Υποδομές

Ο Δήμος Χανίων επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών – Τοποθετήθηκαν οι νέες κατευθυντικές πινακίδες

Οι νέοι ιστοί που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του περαστικού, καθώς περιλαμβάνουν από 6 κατευθυντικές πινακίδες έκαστος.

Με το βλέμμα στραμμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο Δήμος Χανίων αντικατέστησε αρκετές από τις παλιές πινακίδες του ιστού της πόλης, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστε στους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τοποθέτησε 20 νέου κατευθυντήριους ιστούς με πινακίδες, που αποτυπώνουν την απόσταση και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε κάθε προορισμό, σε κεντρικά – κομβικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Οι νέοι ιστοί που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του περαστικού, καθώς περιλαμβάνουν από 6 κατευθυντικές πινακίδες έκαστος, αναγράφουν το όνομα του σημείου ενδιαφέροντος στα ελληνικά και τα αγγλικά, και παρέχουν στον πεζό την πληροφορία του χρόνου σε βάδην και της απόστασης σε χιλιόμετρα, από το σημείο της πινακίδας έως τον επιθυμητό προορισμό.

Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε με μεριμνά των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα του Γραφείου Παλιάς Πόλης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης  Προγραμματισμού & Πληροφορικής και του Τμήματος Τουρισμού, ενώ το έργο έχει ως σκοπό να προβάλει και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αξιόλογων σημείων ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη των Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δήλωσή του για την τοποθέτηση των σημάνσεων, ανέφερε εκτός των άλλων: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί οι νέες πινακίδες αποτελούν μια ακόμα πινελιά που θα αναδείξουν αξιόλογα σημεία που προσφέρουν τα Χανιά, δίνοντας και ένα ακόμα κίνητρο για περπάτημα και περιήγηση στις όμορφες διαδρομές της πόλης μας».

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επίσης και ειδικές πινακίδες σε κάθε ένα σημείο ενδιαφέροντος, με σύντομη περιγραφή του σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς και πινακίδες που προβάλλουν την κάθε θεματική διαδρομή, αλλά και το συνολικό δίκτυο των διαδρομών μέσα στον αστικό ιστό και την παλιά πόλη.

Τέλος, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος του συνολικού έργου που εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, με τίτλο: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE) και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΠ Κρήτη 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού, 154.960,90 ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023