Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΞεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για την εκμίσθωση ιδιωτικών κατοικιών για το 2004

Ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για την εκμίσθωση ιδιωτικών κατοικιών για το 2004

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος εκμίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών από την οργανωτική Επιτροπή “Αθήνα 2004”, στο πλαίσιο των αναγκών κάλυψης της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η διαδικασία προβλέπει την […]

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος εκμίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών από την οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004", στο<...> πλαίσιο των αναγκών κάλυψης της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η διαδικασία προβλέπει την επιλογή δύο, τουλάχιστον κοινοπρακτικών σχημάτων, τα οποία θα πρέπει να διαθέσουν προς εκμίσθωση σε κάθε ενδιαφερόμενο τουλάχιστον 1.500 κατοικίες έκαστο, υπό την έγκριση και την εγγύηση φυσικά της οργανωτικής επιτροπής.

Στην πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι κάποια ημέρα του Iουλίου, που θα καθορισθεί. Tο επιχειρηματικό σχήμα πρέπει να διαθέτει χρηματοοικονομική αξιοπιστία, να διαθέτει εμπειρία στο αντικείμενο ενοικίασης κατοικιών και φιλοξενίας επισκεπτών μέσω της συμμετοχής ή συνεργασίας με μεσιτικό και τουριστικό γραφείο, καθώς και να εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη κλοπής-ζημιάς-πυρός και αστικής ευθύνης μέσω συνεργασίας με ασφαλιστικό οργανισμό.

Η σύνθεση των σχημάτων και το είδος και ο τρόπος διαχείρισης των κατοικιών που θα προσφέρουν, θα πρέπει να αναλύονται λεπτομερώς στο επιχειρησιακό σχέδιο που θα κληθούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Στην αρχή σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερησίου τύπου, θα αξιολογηθούν τα βασικά κριτήρια των σχημάτων, όπως η χρηματοοικονομική ικανότητα, η εμπειρία και η σύνθεση και σε δεύτερη φάση, οι κοινοπραξίες που θα προεπιλεγούν θα πρέπει να παρέχουν τις εγγυήσεις για τον ελάχιστο αριθμό κατοικιών που θα διαθέτουν. Στη φάση της επιλογής, οι ανάδοχοι θα πρέπει να καταβάλουν στην οργανωτική επιτροπή το ποσό των 600.000 ευρώ.

Mέχρι να ξεκινήσει η δεύτερη φάση επιλογής των αναδόχων σχημάτων θα πρέπει να έχουν προωθηθεί οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενοικίαση κατοικιών αποκλειστικά για τις ανάγκες της Oλυμπιάδας. H περίοδος ενοικίασης ορίζεται το δίμηνο 10 Iουλίου-10 Σεπτεμβρίου 2004 και πιθανότατα θα προβλεφτεί η αφορολόγητη ενοικίαση των κατοικιών (αν και από το υπουργείο Oικονομικών υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιες ενστάσεις).

Σε αυτήν τη φάση της τελικής επιλογής, τα προεπιλεγέντα σχήματα, κατά τις πληροφορίες, θα πρέπει να εγγυηθούν ότι διαθέτουν τουλάχιστον 1.500 κατοικίες προς ενοικίαση, σύμφωνα με τις ελάχιστες προδιαγραφές, που έχουν τεθεί. Πιθανότατα τα προς ενοικίαση σπίτια θα λάβουν κάποιο αναγνωριστικό σήμα πιθανότατα από τον ΕΟΤ, αν και η τελική ευθύνη επιλογής του θα βαρύνει τον ανάδοχο.

Οι τιμές διάθεσης των κατοικιών, θα διαμορφωθούν ουσιαστικά από τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς (με πρώτο στάδιο τις συμφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών και των κοινοπραξιών) και το βαθμό της ζήτησης που θα υπάρχει, βάσει πάντα των ελάχιστων προδιαγραφών που πρέπει να πληροί κάθε κατοικία. Πιθανολογείται, πάντως, ότι η μέση τιμή ενός μέσου σπιτιού θα κυμανθεί μεταξύ 250 και 300 ευρώ κατ' άτομο ημερησίως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024