Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝα συνεχίσουν τα ταξίδια στην Τουρκία προτρέπουν το βρετανικό λαό οι αρχές

Να συνεχίσουν τα ταξίδια στην Τουρκία προτρέπουν το βρετανικό λαό οι αρχές

“Να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Τουρκία οι Βρετανοί, παρά τη πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείοτης τουριστικής περιοχής Κουσάντασι, που στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα”, πρότεινε ο Βρετανός Πρέσβης στην […]

“Να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Τουρκία οι Βρετανοί, παρά τη πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο<...>της τουριστικής περιοχής Κουσάντασι, που στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα”, πρότεινε ο Βρετανός Πρέσβης στην Τουρκία, κ. Peter Westmacott, λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα ο κ. Westmacott αποκάλεσε βάρβαρο όποιον κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και ανέφερε πως δεν πρέπει να ενδώσουμε στην τρομοκρατία και η μόνη αντίδραση μας θα πρέπει να είναι η αδιαφορία”.

Να σημειωθεί ότι από την επίθεση έχασε τη ζωή της η 21χρόνη Βρετανίδα τουρίστρια Helen Bennett, ενώ τέσσερα μέλη της οικογένειας της είναι σοβαρά τραυματισμένα. Επίσης, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 17 τουρίστρια από την Ιρλανδία, η Tara Whelan και τρία άτομα από την Τουρκία, ενώ συνολικά ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε στους 11.

Επίσης, 2 από τους νεκρούς και 5 από τους τραυματίες ήταν Βρετανοί πολίτες, που ταξίδευαν μέσω του γραφείου Thomas Cook. Εκπρόσωπος του γραφείου ανέφερε πως “άμεση προτεραιότητα του γραφείου είναι η υγεία των πελατών μας και οι εκεί συνεργάτες της εταιρίας στηρίζουν τους τραυματίες και τις οικογένειες τους”. Ακόμα, πρόσθεσε πως μόνο 6 από τους 1.000 πελάτες του γραφείου, που βρίσκονται στο Κουσάντασι θέλησαν να φύγουν από τη περιοχή”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία δέχεται κάθε χρόνο 1,2 εκατ. Βρετανούς τουρίστες, ενώ οι κρατήσεις φέτος των Βρετανών παρουσιάζονται αυξημένες κατά 40%, σε σχέση με πέρσι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024