Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης: Δυναμική αλλαγή πλεύσης του ΣΕΤΕ το 2014
ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: Δυναμική αλλαγή πλεύσης του ΣΕΤΕ το 2014

Πέραν της γενικής εικόνας της χώρας, απαιτείται ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, είναι ένα πρώτο βήμα. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20%, θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σε σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο πρόεδρός του, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε ότι, εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, προσηλωμένη στους βασικούς στόχους της, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε και νέο έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

“Ο ΣΕΤΕ θέτει και επίσημα το στόχο των 18 εκατ. διεθνών αφίξεων και των 13 δισ. ευρώ εσόδων για το 2014”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. “Πέραν της γενικής εικόνας της χώρας, απαιτείται ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, είναι ένα πρώτο βήμα. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20%, θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα. Ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύνολο του τραπεζικού κλάδου και την ΤτΕ για να βρεθεί ο κοινός τόπος, αλλά και τρόπος για να επανεκκινήσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση στις βιώσιμες και υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις.

Το σχέδιο της McKinsey αναφέρει ότι για τα επόμενα 8 χρόνια θα χρειαστούν περίπου 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως. Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμβάλει με περίπου 20-22 δισ. ευρώ, ενώ ο δημόσιος τομέας με 3-4 δισ. ευρώ. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τα Υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης ότι ο ελληνικός τουρισμός θα είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ”.       

“Το 2014 θα είναι η χρονιά στην οποία ο ΣΕΤΕ θα κάνει μια δυναμική αλλαγή πλεύσης”, ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης. “Οι δύο βασικοί μας βραχίονες βρίσκονται σε λειτουργία και μέσα στο 2014 θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Μιλώ για την Marketing Greece και το ΙΝΣΕΤΕ. Η Marketing Greece μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχει βγάλει ‘στον αέρα’ το portal discovergreece.com. Το Portal θα είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες, θα παρουσιάζει (για αρχή) ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερα από 100 προϊόντα και όλους τους βασικούς ελληνικούς προορισμούς. Η Marketing Greece θα είναι η θεμέλιος λίθος για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΣΕΤΕ σε επίπεδο εμπορικής στρατηγικής και προώθησης. Το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ έχει ήδη αποκτήσει τα πρώτα διοικητικά του στελέχη. Καθήκοντα Επιστημονικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Άρης Ίκκος και μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της επιστημονικής του ομάδας. Το ΙΝΣΕΤΕ θα είναι η θεμέλιος λίθος για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΣΕΤΕ σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, διαπραγμάτευσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Και ο κ. Ανδρεάδης κατέληξε: “Ο ΣΕΤΕ ορίζει το μέλλον του πιο σταθερά από ποτέ. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού χαράζει τη στρατηγική της προσφοράς και της ζήτησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και συνεχώς ενδυναμώνει τη θέση του στην ελληνική κοινωνία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024