Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης: Να γίνουμε ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου την επόμενη 10ετία
19η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: Να γίνουμε ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου την επόμενη 10ετία

Να δώσει στον τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα και θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικά…

Να δώσει στον τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ.<...> Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα και θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να υποστηρίξουμε ένα εθνικό όραμα για τον τουρισμό: να γίνουμε ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου στα επόμενα 10 χρόνια.

Με την προϋπόθεση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, ο τουρισμός μέχρι το 2020 μπορεί να συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ και να απασχολεί 1 στους 4 εργαζόμενους στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την τουριστική οικονομία, η Κυβέρνηση πρέπει να δει τον τουρισμό ως το κύριο εργαλείο με το οποίο θα πετύχει τους στόχους της στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική της.

Στο πλαίσιο των αναγκαίων γενικών μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, εντάσσονται κατά προτεραιότητα η αλλαγή νοοτροπίας με την οποία οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα προσεγγίζουν την επιχειρηματικότητα, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται μέσω της φορολογικής πολιτικής, της πολιτικής για την απασχόληση, της πάταξης της γραφειοκρατίας και των κινήτρων για επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις στη διαμόρφωση της προσφοράς και στη διαχείριση της ζήτησης, η επιτάχυνση του χωροταξικού σχεδίου και η ανάπτυξη προϊόντων αιχμής όπως η τουριστική κατοικία μπορούν να δράσουν καταλυτικά υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού και κατΆ επέκταση της ζήτησης. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να υποστηριχθούν από μια τεχνοκρατική, επαγγελματική προσέγγιση μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού. Αναγκαία προϋπόθεση η ίδρυση Εταιρείας Μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η πρόσφατη -και τυπική- αναγνώριση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για την ανάπτυξη που σήμερα είναι το ζητούμενο και η πρόκληση για την οικονομική πολιτική. Η Κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει τις δυνατότητες που έχει ο τουρισμός να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή και να του αναθέσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το νέο ΔΣ του ΣΕΤΕ

Μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Κλειστής Συνεδρίασης της 19ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Ανδρεάδης Ανδρέας, ΠΑΛΛΗΝΗ Α.Ε.
Αντιπρόεδροι
Α΄ Αντιπρόεδρος Ρέτσος Ιωάννης, πρόεδρος ΠΟΞ
– Βενετόπουλος Λάκης, ZEUS TOURS & YACHT CRUISES
– Καραμούζης Νικόλαος, EFG EUROBANK ERGASIAS
– Μπρεντάνος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ
– Παπαθανάσης Νίκος, TUI HELLAS A.E.
– Τελώνης Γιώργος, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ

Αντιπρόεδρος Οικονομικών Κωνσταντινίδης Κώστας, ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ A.E.
Γενικός Γραμματέας Βερνίκος Γιώργος, VERNICOS YACHTS
Αναπλ. Γενική Γραμματέας Μαμιδάκη Τζίνα, ΤΕΙΜ BLUEGR A.E.
Μέλη
– Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ
– Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, DOMOTEL A.E.
– Βασιλάκης Ευτύχιος, AUTOHELLAS A.E.E
– Βασιλικός Αλέξανδρος, ΓΟΥΕΜΠΟΤΕΛ Α.Ε.
– Βεντούρης Απόστολος, ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
– Γαλιατσάτος Σπύρος, Ξενοδοχείο ΛΑΣΣΗ
– Θεοφανοπούλου Μαρία, INTERNATIONAL PUBLICATIONS
– Θωμόπουλος Αριστοτέλης, ΑΕΞΕΚ & Ι. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ
– Καλλίνικου Καλλίνικος, GOLDAIR A.E.
– Κούμανης Δημήτρης, XENIA ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ Α.Ε.
– Παράσχης Ιωάννης, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
– Σμπώκου Αγάπη, ΠΛΑΚΑ Α.Ε.

Επίτιμοι πρόεδροι
Κοκοτός Σπύρος, ΕΛΟΥΝΤΑ Α.Ε.
Ανδρεάδης Σταύρος, ΣΑΝΗ Α.Ε.
Αγγελόπουλος Νίκος, ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024