Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Σαμαράς: 225.000 θέσεις εργασίας και 16,5 δισ. έσοδα από τον τουρισμό την επόμενη 4ετία
Τουρισμός και οικονομία

Α. Σαμαράς: 225.000 θέσεις εργασίας και 16,5 δισ. έσοδα από τον τουρισμό την επόμενη 4ετία

Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες για προοπτική δημιουργίας 550.000 θέσεων εργασίας την προσεχή 4ετία και για στόχο της μείωσης του δείκτη ανεργίας στη χώρα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έως το 2020, σημειώνοντας ότι βάσει των εκτιμήσεων μπορούν να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα σε εισόδημα και θέσεις εργασίας ώστε έως το 2021 να έχει υπερκαλυφθεί η απώλεια εισοδήματος λόγω Μνημονίου.

Το “όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη” παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. “Πιστεύω ότι ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη και η ευημερία διάχυτη στη χώρα αν δεν κάνουμε τα ίδια λάθη” ανέφερε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές του:

  • “Μείωση της ανεργίας. Έχει ήδη αρχίσει αλλά στα τέσσερα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 θέσεις εργασίας και σε επτά χρόνια η Ελλάδα θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της απασχόλησης θα φέρει και αύξηση των μισθών.
  • Μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε παντού τους φορολογικούς συντελεστές με σχέδιο και στους άμεσους φόρους και στους έμμεσους. Θα γίνει όμως προσεκτικά για να μην θιγούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα γίνει παράλληλα με χτύπημα της φοροδιαφυγής. Στα επιχειρηματικά κέρδη ο ανώτερος συντελεστής θα είναι 15%. Στα εισοδήματα ο ανώτερος συντελεστής να μην ξεπερνά το 33% και στο ΦΠΑ το 12%. Το χτύπημα στην φοροδιαφυγή ήδη έχει ξεκινήσει.
  • Μείωση του κόστους στον αγροτικό τομέα. Η γεωργική παραγωγή έχει δυσκολίες κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Θα ισχύσει κάρτα πετρελαίου από την επόμενη χρονιά για τους αγρότες. Θα υπάρξει μείωση από την 1η Ιουλίου στο ασφαλιστικό κόστος των νόμιμων μεταναστών. Νομιμοποίηση των βοσκοτόπων με την συνταγματική αναθεώρηση. Ανοίγει ο δρόμος για να παίρνει ο παραγωγός πιο φθηνή χρηματοδότηση. Θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων μέσα στην χώρα.
  • Ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Με την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς. Οι τράπεζες βρίσκουν μόνες τους κεφάλαια από το εξωτερικό και έχουν περάσει τα στρες τεστ. Όσο αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν οι καταθέσεις και αυξάνονται οι δυνατότητες ρευστότητας.
  • Προώθηση μεταρρυθμίσεων. Το χτύπημα της γραφειοκρατίας ξεκίνησε ήδη. Όσο προχωράμε θα έρχονται επενδύσεις γιατί τώρα τις διευκολύνουμε δεν τις διώχνουμε. Χτύπημα της φοροδιαφυγής με τους ελέγχους, τις διασταυρώσεις τους συμψηφισμούς οφειλών. Η χώρα γίνεται φιλική για τις επενδύσεις που διαφορετικά θα πάνε αλλού. Απενοχοποίηση των επενδύσεων. Ειδική αναφορά έκανε στην συνταγματική μεταρρύθμιση: σταθερότητα στο εκλογικό σύστημα, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, περιορισμένη θητεία ακόμη και για τον πρωθυπουργό της χώρας”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024