Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη συσπείρωσης ώστε να υπάρξει ευημερία, πλούτος και αποτέλεσμα

Ανάγκη συσπείρωσης ώστε να υπάρξει ευημερία, πλούτος και αποτέλεσμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού την περασμένη Παρασκευή τόνισε ότι η συνεργασία που επικυρώθηκε μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού, των εργαζομένων στον τουρισμό και του ΕΟΤ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού την περασμένη<...> Παρασκευή τόνισε ότι η συνεργασία που επικυρώθηκε μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού, των εργαζομένων στον τουρισμό και του ΕΟΤ, θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι του τουρισμού να παλέψουν από κοινού ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, ώστε να υπάρξει ευημερία, πλούτος και αποτέλεσμα. “Νομίζω ότι πρέπει”, συνέχισε ο υπουργός, “να συγχαρούμε για αυτήν την πρωτοβουλία, να την στηρίξουμε και να πάρουμε εμείς, ο καθένας μας, τις δικές του ευθύνες”.

“Εμείς από την πλευρά μας ως Κυβέρνηση, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τον Ελληνικό τουρισμό. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος, θάλασσα και ακτές, αλλά είναι και πολιτισμός, περιβάλλον, ποιότητα ζωής, είναι ανάπτυξη και μάλιστα δημοκρατική ανάπτυξη σε κάθε περιφέρεια. Αυτήν την αντίληψη για τον τουρισμό διεκδικούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτήν την αντίληψη για τον τουρισμό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη, μέσα από την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού, αλλά επίσης με τους εργαζόμενους, για τους οποίους ενδιαφερόμαστε να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία, τη γνώση, την καινοτομία, τις νέες διαδικασίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης σε διαρκή βάση, για να αποτελέσουν το πολύτιμο αναντικατάστατο δυναμικό που θα μπορέσει να υλοποιήσει την παραγωγή τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.”

“Είμαστε σε μία εποχή, όπου μόνο οικονομικά μπορεί να δει πλέον κανείς την παραγωγή του τουριστικού προϊόντος. Αυτό το τουριστικό προϊόν η χώρα μας το παράγει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε και την περνούμε ακόμη, με τις συνέπειες από τον πόλεμο, τις επιδημίες και γενικότερα από την ύφεση στην Ευρώπη, ο Ελληνικός τουρισμός άντεξε. Ξεπέρασε το πρώτο εξάμηνο, όπου υπήρξε αυτή η μείωση και ανεβαίνει δυναμικά πλέον τους μήνες που διανύουμε και φιλοδοξούμε ότι μέχρι τέλους της χρονιάς θα μπορέσει να φθάσει σε μία απόδοση αντίστοιχη περίπου των προηγουμένων ετών. Διότι ο Ελληνικός τουρισμός τελικά έχει αντοχή και δύναμη και ελκύει εκατομμύρια τουριστών. Δεν γνωρίζω εάν φέτος θα έχουμε πάλι 13-14 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά πάντως θα είναι ένας υψηλός αριθμός”, συνέχισε στην ομιλία ο υπουργός.

“Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι πολιτικά θέλουμε να στρατευθούμε όλοι μαζί, στο κέντρο και στην περιφέρεια, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε ο τουρισμός να παραμείνει ο σημαντικότερος κλάδος της Ελληνικής οικονομίας. Πεντακόσιες με εξακόσιες χιλιάδες περίπου άτομα απασχολούνται έμμεσα και περί τις διακόσιες χιλιάδες άμεσα στην οικονομία του τουρισμού κατ` έτος. Το 15% περίπου του ΑΕΠ καλύπτεται από την οικονομία του τουρισμού. Βλέπετε, λοιπόν, γιατί είναι τόσο σημαντικός ο κλάδος του τουρισμού. Με δεδομένη, όμως, την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που ανέφερα προηγουμένως, τα επόμενα χρόνια, φιλοδοξούμε μέχρι το 2010 να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στον τουρισμό κατά διακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα στα είκοσι εκατομμύρια και η συμβολή της οικονομίας του τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας κατά τρεις παραπάνω μονάδες στο ΑΕΠ από ότι μέχρι σήμερα.

Να λοιπόν γιατί, ερχόμενοι σήμερα εδώ να τιμήσετε την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, δεν τιμάτε μόνο το γεγονός ότι έχουμε θαυμάσιες υποδομές, ξενοδοχεία, οργανωμένα τουριστικά γραφεία, εργαζόμενους που ανταποκρίνονται στην παραγωγή αυτού του υψηλής ποιότητας τουριστικού προϊόντος. Ήρθατε συγχρόνως να στηρίξετε με τη δική σας συμβολή την ανάγκη, η οικονομία του τουρισμού να αναπτυχθεί δυναμικά στην ελληνική περιφέρεια, να στηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη, να δημιουργήσει μορφές νέου, εναλλακτικού τουρισμού. Διότι, πέραν της θάλασσας, του ήλιου και των ακτών, έχουμε τον οικολογικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον τουρισμό πόλεων, τον θρησκευτικό τουρισμό. Βλέπετε, λοιπόν, ότι είναι πολλές οι νέες μορφές τουρισμού που παράγουμε συστηματικά. Βεβαίως , έχουμε δρόμο μακρύ μπροστά μας. Για να πετύχουμε, πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία , την γνώση και την καινοτομία.

Πρέπει να συνεργαστούμε, να αξιοποιήσουμε τους πόρους που παράγει ο τουρισμός, αλλά και τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, μέσα από τα σημαντικά προγράμματα για τον τουρισμό που διαθέτουμε. Έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να μπορέσει να τα αξιοποιήσει είτε για να ανανεώσει τις υποδομές του, είτε για να μεταφέρει την καινοτομία και την τεχνολογία, είτε για να ανεβάσει την ποιότητα, είτε για να αναδείξουμε τις περιφέρειες της χώρας μας ως νέα κέντρα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Προωθούμε μία πολιτική που θέλει τουρισμό βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Τουρισμό που θα είναι η βάση της περιφερειακής δημοκρατικής ανάπτυξης. Τουρισμό που θα αποτελέσει τον κορμό στην οικονομική πορεία της χώρας μας και κυρίως τουρισμό που υπηρετεί τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, την ποιότητα, το περιβάλλον, με μία λέξη, την ανθρώπινη κοινωνία και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.”

Την εκδήλωση, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Ελλάδα, οργάνωσαν ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (HAΤTA) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024