Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Η μεταολυμπιακή Ελλάδα είναι η Ελλάδα της ελληνικής περιφέρειας

Αβραμόπουλος: Η μεταολυμπιακή Ελλάδα είναι η Ελλάδα της ελληνικής περιφέρειας

“Οι πολιτικές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την ανάδειξη της, ως πρώτου προορισμού, όχι μόνο για περιήγηση, αλλά και για επενδύσεις αποτελούν το πρώτο έμπρακτο παράδειγμα αξιοποίησης της θετικής εικόνας, της οποίας χαίρει η μεταολυμπιακή Ελλάδα, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης…

“Οι πολιτικές για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την ανάδειξη της, ως πρώτου προορισμού, όχι μόνο για περιήγηση, αλλά και για<...> επενδύσεις αποτελούν το πρώτο έμπρακτο παράδειγμα αξιοποίησης της θετικής εικόνας, της οποίας χαίρει η μεταολυμπιακή Ελλάδα, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στα πλαίσια εκδήλωσης – συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε προχτές στην Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα `Η μεταολυμπιακή πρόκληση της Ελλάδας`.

“Στόχος της τουριστικής πολιτικής”, συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος, “είναι η Ελλάδα να καταστεί τόπος ελκυστικός, τόσο για να την γνωρίσει κανείς μέσα από τον πολιτισμό της, την ιστορία και το περιβάλλον της, όσο και για τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, με τη δημιουργία φιλικού και φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ κεντρικό σύνθημα είναι η `ποιότητα`.

Ακόμα, ο Υπουργός σημείωσε πως η μεταολυμπιακή Ελλάδα είναι η Ελλάδα της ελληνικής περιφέρειας, του ευρύτατου αυτού ζωτικού χώρου της οικονομίας και του πολιτισμού μας”.

“Το εσωτερικό κατρακύλισμά μας στη μίζερη καθημερινή επικαιρότητα δεν έχει επηρεάσει το θετικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί ανά τον κόσμο για την μεταολυμπιακή Ελλάδα”, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συντηρεί τη μικροπολιτική της καθημερινότητας, “διότι πολύ απλά αυτός είναι ο ζωτικός χώρος, που τους βόλεψε, γιατί μόνο σε αυτά τα μικρά πλαίσια νοιώθουν ότι μπορούν με ασφάλεια να υπάρχουν”.

Από την άλλη, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός, που ήταν και αυτός παρόν στην ημερίδα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι “η χώρα πρόκειται να διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια μία σειρά από σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. “Έχουμε τη προοπτική και τον σχεδιασμό πρέπει να αποκτήσουμε και τη νοοτροπία πρωταγωνιστή, είπε ο κ. Ορφανός, διευκρινίζοντας ότι “στο μεταολυμπιακό αυτό τοπίο η Θεσσαλονίκη μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστος Ζαχόπουλος, δήλωσε ότι “το νέο μεγάλο στοίχημα μετά τους Ολυμπιακούς είναι η ανάπτυξης της Περιφέρειας”, αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που πρόκειται να γίνουν στην πόλη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024