Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυστηρές συστάσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρίες για τον κλιματισμό
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Αυστηρές συστάσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρίες για τον κλιματισμό

Σαφείς οδηγίες στις λιμενικές αρχές, να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, για την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού στους χώρους […]

Σαφείς οδηγίες στις λιμενικές αρχές, να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, για την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού στους χώρους των επιβατών<...>στα δρομολογημένα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επίσης να επιβάλλονται οι αυστηρότερες των κυρώσεων στους παραβάτες δόθηκαν με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη.

Τη θερινή περίοδο οι καιρικές συνθήκες επιβάλλουν την αυστηρή τήρηση των κανονισμών για την εξασφάλιση άριστων συνθηκών κατά την μετακίνηση των επιβατών. Με τον τρόπο αυτό το ΥΕΝ επιθυμεί να διασφαλίσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές. Σημειώνεται ότι, με το νόμο 3409/2005 τροποποιήθηκε ο Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, αυξάνοντας τις ποινές στους παραβάτες στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες υποχρεούνται να διαθέτουν και να λειτουργούν στα πλοία τους, σύστημα κλιματισμού σε όλους τους κλειστούς χώρους των επιβατών. Επίσης, το ΥΕΝ προωθεί τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ώστε και τα μικρότερα πλοία (μήκους μέχρι 25 μέτρα), να υποχρεούνται στην τοποθέτηση και λειτουργία συστημάτων κλιματισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024