Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕκατό χρόνια ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης
Ξενοδοχία

Εκατό χρόνια ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Η έκδοση φιλοξενεί στις 283 σελίδες της ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των οικογενειών των ξενοδόχων της πόλης, του συγγραφέα, συλλεκτών, του ΕΟΤ και διαφόρων άλλων, καθώς και κείμενα μέσα από οποία ο αναγνώστης μαθαίνει την ιστορία των ξενοδοχείων ευρωπαϊκού τύπου και τη διαδρομή τους στα εκατό χρόνια παρουσίας τους.

Γεμάτη ήταν η αίθουσα του Makedonia Palace στην παρουσίαση του βιβλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του εκδοτικού οίκου University Studio Press, “Εκατό χρόνια φιλοξενίας – Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (1914-2014)”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη ίδρυση της Ένωσης και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία των ξενοδοχείων της πόλης, όπως αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά στην επετειακή έκδοση της ΕΞΘ.

Ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΘ, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν με ιδιαίτερη χαρά τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, των τοπικών αρχών, της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Θεσσαλονίκης, τις προξενικές αρχές, τους ξενοδόχους και τις οικογένειές τους, επαγγελματίες του τουρισμού, τους φίλους της Ένωσης και το κοινό της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά  στην πρόσκληση και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το βιβλίο που έγραψε και επιμελήθηκε ο ιστορικός αρχιτεκτονικής, καθηγητής κ. Βασίλης Κολώνας, παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και μέσα από βιωματικές εμπειρίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Μέρτζος, η προϊσταμένη Π.Υ.Τ. της Κεντρικής Μακεδονίας κα Περσεφόνη Τρίχα και ο συγγραφέας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε πως “η μακρόχρονη ιστορία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η συμβολή της στην κοινωνία, μας γεμίζουν με ευθύνη ώστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε η Ένωσή μας και να συμβάλλουμε απρόσκοπτα στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1914 ως “Συντεχνία των εν Θεσσαλονίκη Ξενοδόχων ύπνου” και συνεχίζει μέχρι σήμερα αδιάλειπτα την πορεία της, έχει αναδειχθεί σε έναν ισχυρό φορέα τουριστικής ανάδειξης της πόλης με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις πτυχές του οικονομικού φάσματος.

Η έκδοση φιλοξενεί στις 283 σελίδες της ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των οικογενειών των ξενοδόχων της πόλης, του συγγραφέα, συλλεκτών, του ΕΟΤ και διαφόρων άλλων, καθώς και κείμενα μέσα από οποία ο αναγνώστης μαθαίνει την ιστορία των ξενοδοχείων ευρωπαϊκού τύπου και τη διαδρομή τους στα εκατό χρόνια παρουσίας τους. Το βιβλίο που αποτελεί μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές θα είναι διαθέσιμο στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024