Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνίσχυση των μηχανισμών χορήγησης visa ζητά η ΠΟΞ
Ιδιαίτερη έμφαση ζητάται στη χορήγηση visa σε πολίτες της Τουρκίας

Ενίσχυση των μηχανισμών χορήγησης visa ζητά η ΠΟΞ

Απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης visa για πολίτες χωρών που αποτελούν μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών, ζήτησε η ΠΟΞ από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα.

Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών χορήγησης θεωρήσεων (Visa), καθώς και του εξορθολογισμού και της απλούστευσης των σχετικών διαδικασιών για πολίτες χωρών που αποτελούν μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών, υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα και στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα χθες, από πλευράς ΠΟΞ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Ρέτσος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Θράκης κ.κ. Γ. Τάσιος, Α. Μιτζάλης, Α. Λέϊνα, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, καθώς και ο γενικός διευθυντής κ. Γ. Αμβράζης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες χορήγησης visa σε πολίτες της Τουρκίας και ιδίως από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, από την οποία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για προορισμούς της Β. Ελλάδος, ακόμα και για ταξίδια σύντομης διάρκειας, για Σαββατοκύριακα αλλά και City Breaks, ζήτηση όμως που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί λόγω ακριβώς των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έγκριση θεωρήσεων.

Από την πλευρά της ΠΟΞ υποβλήθηκαν προτάσεις για απλούστευση των εν λόγω διαδικασιών και ειδική βαρύτητα δόθηκε και στη δυνατότητα χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει τη σημασία μίας απλουστευμένης διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων για την ενίσχυση του Τουρισμού και κατά προέκταση και της εθνικής οικονομίας και δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιπέδου επισκεψιμότητας της χώρας μας.Απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης visa για πολίτες χωρών που αποτελούν μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών, ζήτησε η ΠΟΞ από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024