Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιστολή διαμαρτυρίας του ΞΕΕ στην υπουργό Τουρισμού για τον ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΞΕΕ στην υπουργό Τουρισμού για τον ΕΝΦΙΑ στα ξενοδοχεία

Το ΞΕΕ, διαμαρτυρόμενο για την επιβεβαίωση του καθεστώτος της άνισης φορολογικής μεταχείρισης των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στο σχέδιο νόμου για τα επείγοντα μέτρα του Οκτωβρίου, τονίζει ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας με χαμηλή τουριστικότητα, οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων αυτών καταλήγουν να ξεπερνούν τον ετήσιο τζίρο τους.

Σε επιστολή του προς την αναπλ. υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαΐδου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Τσακίρης, υπογραμμίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την ισονομία στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας  των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μαζί με τον πρόσφατο διπλασιασμό του ΦΠΑ στη διαμονή από 6,5% σε 13% και την αύξηση στο ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%, θα οδηγήσει τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες σε οικονομικό αδιέξοδο.

Το ΞΕΕ δηλώνει ότι “αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι φορολογικές αρχές της χώρας, μεσούσης τη κρίσης εμμένουν να καταδικάζουν αυτές τις μικρές επιχειρήσεις με ιδιόκτητα ακίνητα σε υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας, όταν στηρίζουν με τη δραστηριότητά τους την τοπικής οικονομία της χώρας, τις θέσεις εργασίας στην περιφέρεια, επενδύοντας στην παράδοση και την ελληνική φιλοξενία”.

ΕΝΦΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 13-10-15

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024