Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsHATTA: Αλλαγή προεδρείου, αλλά και οράματος
HATTA

HATTA: Αλλαγή προεδρείου, αλλά και οράματος

Αρκετά μέλη του HATTA, αλλά και τουριστικά γραφεία, πίστευαν ότι τον τελευταίο καιρό ο Σύνδεσμος είχε χάσει την αίγλη του, αλλά και τη θεσμική του αντιπροσώπευση σε κρίσιμα θέματα του τουρισμού.

Αλλαγές έγιναν πρόσφατα στο προεδρείο του ΗΑΤΤΑ, αφού μερίδα των εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θεωρούσε ότι δε λάμβανε τακτική ενημέρωση για τις κινήσεις του Συνδέσμου και ότι υπήρχε ελλειπής κάλυψη στα σοβαρά θέματα που αφορούν στον σύγχρονο τουριστικό πράκτορα. Αρκετά μέλη, αλλά και τουριστικά γραφεία πίστευαν ότι τον τελευταίο καιρό ο Σύνδεσμος είχε χάσει την αίγλη του, αλλά και τη θεσμική του αντιπροσώπευση σε κρίσιμα θέματα του τουρισμού.

Η δυσαρέσκεια του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράστηκε την περασμένη Τρίτη, όπου τέσσερα μέλη παραιτήθηκαν από τις αρμοδιότητές τους, ελπίζοντας ότι αυτή η συμβολική τους κίνηση θα λειτουργούσε ως έναυσμα για την παραίτηση του προέδρου, πράγμα που δεν έγινε. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να καταθέσει σύμφωνα με το Καταστατικό του HATTA, πρόταση μορφής κατά του προέδρου του Συνδέσμου. Η κίνηση αυτή οδήγησε τον πρόεδρο στην απομάκρυνσή του και ακολούθησε ψηφοφορία, σύμφωνα πάλι με το Καταστατικό. Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε 12 υπέρ (αντί απαρτείας του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται από 15 μέλη, λόγω απουσίας τους), 2 κατά και 2 λευκά.

Ως αποτέλεσμα έγινε αλλαγή του Προεδρείου, το οποίο είναι πλέον το εξής:

  • Πρόεδρος: Λύσανδρος Τσιλίδης, Nel Travel, Αθήνα
  • Αντιπρόεδροι: Βασίλης Κοντός, Corfu Holidays, Κέρκυρα
    Δέσποινα Αμαραντίδου, Artion Conferences, Θεσσαλονίκη
    Κώστας Γκιόκας, Carlson Wagonlit Travel, Αθήνα
  • Γεν. Γραμματέας: Μάριος Καμμένος, Four Ways Travel, Βόλος
  • Ταμίας: Νίκος Κελαϊδίτης, Passepartout Tours, Αθήνα
  • Γεν. Έφορος: Γιώργος ΜαρούτσοςAktina Travel, Αθήνα
  • Μέλη:
    Νίκος Βισβίκης, Vis Travel, Βόλος
    Μαρία Θεοφανοπούλου, Danae Travel, Αθήνα
    Λίτσα Καραμπατζάκη, Leon Tours, Αλεξανδρούπολη
    Μάγδα Λαΐου, Ace Travel, Αθήνα
    Γιάννης Παπαδάκης, Sunnydays on Crete, Ηράκλειο
    Βασιλική Σκάγια, Dayrise Holidays, Θεσσαλονίκη
    Γιώργος Τελώνης, Ferry Center, Πάτρα
    Βασίλης Τριγκιλίδας, Trigilidas Travel & Holidays, Καλαμάτα.

Το προεδρείο αυτό θα οδηγήσει τον Σύνδεσμο σε εκλογές τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στην αναζήτησή μας για περισσότερες πληροφορίες μιλήσαμε με τον κ. Νικόλαο Κελαϊδίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε, στην ερώτησή μας ότι έγινε μια απλή αλλαγή του προεδρείου. “Σημασία έχει σήμερα η επαναδυνάμωση του ρόλου του τουριστικού πράκτορα στην τουριστική βιομηχανία ως ισότιμο μέλος. Στις μέρες μας ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του κλάδου είναι η υποκλοπή του έργου μας από μη επαγγελματίες. Φυσικά, έχουμε και άλλα προβλήματα και ως κλάδος, αλλά και ως Σύνδεσμος. Το παρόν προεδρείο, όπως έχει διαμορφωθεί, φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις προς την επίλυση αυτών των προβλημάτων από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές. Παράλληλα, ένας από τους βασικούς ρόλους είναι η ομαλή και δημοκρατική διενέργεια αυτών των εκλογών. Στόχος μας και όραμά μας είναι η επανεκίνηση όλου του κλάδου, ώστε δυνατά να σταθεί απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα του τουριστικού πράκτορα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024