Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Συντονισμός για τη διάσωση του ΤΑΝΠΥ
Το ταμείο κινδυνεύει σοβαρά μετά την ένταξη του στον ΟΑΕΕ

ΗΑΤΤΑ: Συντονισμός για τη διάσωση του ΤΑΝΠΥ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΤΑΝΠΥ που καλύπτει τη ναυτιλία και τον τουρισμό μετά την ένταξή του στον ΟΑΕΕ συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων…

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΤΑΝΠΥ που καλύπτει τη ναυτιλία και τον τουρισμό μετά την ένταξή<...> του στον ΟΑΕΕ συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων (ΗΑΤΤΑ – Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΟΝΠΕ – Ομοσπονδία Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, ΕΤΓΜΘ – Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, ΓΠΟΠ – Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν, ΔΝΕ – Διεθνής Ναυτική Ένωση και ΠΑΣΕΝΤ – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό).

Ένα υποδειγματικό ταμείο, με σοβαρά αποθεματικά, με ιδανική αναλογία εργαζομένων / συνταξιούχων (6/1), με θετικούς ισολογισμούς από την ίδρυσή του, χωρίς να έχει λάβει ποτέ κοινωνικό ή άλλο πόρο, με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, υποδειγματικό στη λειτουργία του και με τη συμμετοχή τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων στους κλάδους που εκπροσωπεί, κινδυνεύει σοβαρά μετά την ένταξη του στον ΟΑΕΕ.

Η κατάτμηση και ο διαχωρισμός του Ταμείου, επιφέρουν μειώσεις παροχών, λειτουργικό χάος, κατασπατάληση των αποθεματικών του, έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και τελικά σημαντική μείωση της ασφαλιστέας ύλης και υπέρμετρη αύξηση της εισφοροδιαφυγής.

Οι φορείς αποφάσισαν την έναρξη κοινού αγώνα για τη διάσωση του Ταμείου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινού συντονιστικού οργάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων με τους αναπληρωτές τους:
Γεώργιος Τελώνης, αντιπρόεδρος ΗΑΤΤΑ – Νίκος Κελαϊδίτης, μέλος Δ.Σ. ΗΑΤΤΑ
Κώστας Βρης, ταμίας ΟΝΠΕ – Γεώργιος Αλογάκος, πρόεδρος ΟΝΠΕ
Δημήτρης Μαντούσης, πρόεδρος ΕΤΓΜΘ – Κωνσταντίνος Κουράκος, ταμίας ΕΤΓΜΘ
Κωνσταντίνος Παλασκώνης, πρόεδρος ΓΠΟΠ, Γεώργιος Τσοπανάς, γενικός γραμματέας ΓΠΟΠ
Γεώργιος Σκουζές, αντιπρόεδρος ΔΝΕ
Κώστας Κοντογιάννης, γενικός γραμματέας ΠΑΣΕΝΤ – Θάνος Βασιλόπουλος, πρόεδρος ΠΑΣΕΝΤ.

Έργο του συντονιστικού οργάνου, είναι η παρέμβαση στην Πολιτεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να επανέλθει το ΤΑΝΠΥ στην προηγούμενη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο ΠΕΤΑΓΑ συμφωνεί με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΗΑΤΤΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024